bremenost rajdane

Бременност – вълненията и стресa около нея и предстоящото раждане

Бременност – вълненията и стресa около нея и предстоящото раждане

 

Бременността е един от най-вълнуващите моменти в живота на жената. Освен хубавите трепети, понякога поради страх от неизвестното, тя може да е и стресираща. Притесненията са много и често жената не знае как да се справи с тях. Подготвили сме отговори на най-често задаваните въпроси от бъдещи майки. След като прочетете статията, се надяваме във вас да не останат съмнения относно бременността.

 

Как ще протече бременността?

 

Ако сте бременни за първи път, вероятно това е най-обезпокоителният въпрос за вас, тъй като сте не достатъчно осведомени за предстоящите промени. Питате се какво ще се случи с вашето тяло, как ще протече процесът и дали всичко ще бъде наред с детето?

 

Да започнем от промените с тялото. При различните жени те са различни, затова е хубаво никога да не сравнявате себе си с останалите. Има поговорка, която гласи “виж майката, за да разбереш каква ще бъде дъщерята“. Тази поговорка се отнася и за бременността. Ако искате да имате представа как ще се промени тялото ви, разгледайте снимки на майка си. Разбира се, това не е задължително правило и не се отнася до всички жени.

 

През бременността в резултат на качените килограми и тежестта на плода се разтегля перинеумът –  това е мускулната група, която като превръзка държи органите в малкия таз. Хубаво е да правите Кегел упражнения – от една страна за тонизиране, от друга – за по-лесно естествено раждане. Дори и да родите секцио, и в този случай бременността разпъва перинеума и е добра идея след раждането да се погрижите за тези мускули –  това ще ви спести бъдещи проблеми като изпускане на урина и пролапс.

 

Доверете се на природата по време на бременността

С доверие и благодарност към природата

 

Хубаво е да приемете промените с благодарност – природата е измислила измененията в тялото ви, за да го направи възможно най-доброто място за вашето бебе!

 

Допълнителните килограми не са единствената новост. Ще имате много и чести промени в настроението. Ще се разстройвате от най-дребните неща, ще изпитвате по-често глад и ще бъдете доста объркани. Няма място за притеснения, защото след раждането лека-полека ще се върнете към обичайните емоции.

 

Има много книги, които старателно описват какво се случва всеки месец през бременността. Има и много семинари, които подготвят бъдещите родители за най-важните неща, които трябва да знаят. Независимо дали това е първо дете или второ, запомнете следното:

 

Бъдете спокойни, защото детето усеща вашето настроение и вашите емоции влияят на неговите. Изпълнете се с любов и благодарност! Хранете се възможно най-чисто и природосъбразно и не мислете само за килограмите. Дори да напълнеете – след като родите, лесно може да свалите натрупалите се мазнини. Особено в периода на кърмене.

 

Ако планирате бременност, може би задавате следните въпроси...

Въпроси за бременността и след това

 

Стигаме и до друг тревожен въпрос – бебето ще бъде ли здраво?

 

Няма нужда да живеете в страх и притеснения. Слушайте тялото си и му давайте това, от което имате нужда! Обичайте бебето още от  мига на зачеването, говорете му с любов – то усеща! Посещавайте редовно гинеколога, следвайте неговите препоръки и бременността ще протечете безпроблемно. Ще трябва да изключите някои неща от живота си като алкохол, кафе и цигари. Запомнете, че правите това за здравето на детето, а и за вашето собствено!

 

Бременността е един от най-невероятните процеси в природата. Изживейте пълноценно всеки момент от този период. Насладете се на прекрасните моменти, които никога повече няма да се повторят – всяка бременност е уникална като самото дете, което носите.

 

Ще се справя ли с отглеждането на детето?

 

Всяка жена преди да стане майка има план как да отгледа дете. Узнаете ли, че ще се превърнете в родители, често сигурността и решителността, с която сте очаквали момента, може да се изпарят.

 

Не се тревожете, всичко ще бъде така, както сте си го представяли. Разбира се – ще има и трудности, но всички те ще бъдат преодолими. Доверете се на инстинктите си и ще отгледате детето си по начина, по който искате. След милиони години еволюция човек създава и отглежда потомство по най-верния и правилен начин. Природата си знае работата – тя е уникален творец! Не се притеснявайте и се доверете на инстинктите си!

 

Ако имате притеснения, винаги можете да потърсите отговор в книгите за възпитание, в курсовете за бъдещи родители и разбира се от вашите майки. Те, заедно с половинките ви, ще помагат, подкрепят и ще дават добри съвети.

 

Приключението, наречено бременност, е дълго и не много лесно. Въпреки това с вяра и любов ще изминете този път, за да се превърнете в майки. Мине ли 9-месечният период, идва може би по-трудната част, наречена майчинство. Бъдете спокойни, защото с вяра и подкрепа от близките си ще се справите с всяка една трудност, която изникне на пътя.

 

Споделена грижа за бебето - спокойна майка

Споделяйте грижите за бебето – добре е цялото семейство да участва

 

Целта ми в този блог е да помогна с информация на жените по пътя, по който и аз вървя като майка на три деца, както и да популяризирам ползите от йони яйцата. И затова в края на тази статия искам да допълня, че те са тясно свързани с по-лесното забременяване и раждане, а после и с бързото възстановяване на жената!

 

Ако статията ви е харесала, ако имате бременни приятелка и роднина или такива, които планират бременност, ще сме благодарни да я споделите с тях!

С пожелание да сте добре и все по-добре!

Юлия

Заяви сега своето нефритено яйце - лесно и без регистрация

Получавай нашите статии за интимно и сексуално здраве безплатно на твоята поща!

Ние ценим личното ви пространство и никога няма да го нарушим.