bremenost rajdane

Бремеността – вълненията и стресa около нея и предстоящото раждане

Бременността е един от най-вълнуващите моменти от живота на жената. Освен хубавите трепети, понякога поради страх от неизвестното, тя може да е и стресираща. Притесненията са много и често жената не знае как да се справи с тях. Подготвили сме отговори на най-често задаваните въпроси от бъдещи майки. След като прочетете статията се надяваме във вас да не останат съмнения относно бременността.

 

Как ще протече бременността?

 

За жените с първа бременност, това е най-обезпокоителният въпрос. Те са неосведомени за предстоящите промени. Питат се какво ще се случи с тяхното тяло, как ще протече процесът и дали всичко ще бъде наред с детето?

 

Да започнем от промените с тялото. При различните жени те са различни, затова е хубаво никога да не сравнявате себе си с останалите. Има поговорка, която гласи “виж майката, за да разбереш каква ще бъде дъщерята“. Тази поговорка се отнася и за бременността. Ако искате, да имате представата как ще се промени тялото ви, разгледайте снимки на майка си. Разбира се, това не е задължително правило и не се отнася до всички жени.

 

През бременността в резултат на качените килограми  се разтегля перинеума –  това е мускулната група, която като превръзка държи органите в малкия таз. Хубаво е да правите Кегел упражнения – от една страна за тонизиране, от друга – за по-лесно естествено раждане. Дори и да родите секцио, бременността разпъва перинеума  и е добра идея след раждането да се погрижите за тези мускули –  това ще ви спести бъдещи проблеми като изпускане на урина и пролапс.

 

Хубаво е да приемем промените с благодарност – природата е измислила измененията в тялото ни, за да го направи възможно най-добро място за нашето бебе!

 

Допълнителните килограми не са единствената новост. Ще имате много и чести промени в настроението. Ще се разстройвате от най-дребните неща, ще изпитвате по-често глад и ще бъдете доста объркани. Няма място за притеснения, защото след раждането лека-полека ще се върнете към обичайните емоции.

 

Има много книги, които старателно описват какво се случва всеки месец през бременността. Има и много семинари, които подготвят бъдещите родители за най-важните неща, които трябва да знаят. Независимо дали това е първо дете или второ, запомнете следното:

 

Бъдете спокойни, защото детето усеща вашето настроение и вашите емоции влияят на неговите. Изпълнете се с любов и благодарност! Хранете се и не мислете само за килограмите. Дори да напълнеете, след като родите, можете да свалите лесно натрупалите се мазнини.

 

Стигаме и до друг тревожен въпрос – бебето ще бъде ли здраво?

 

Няма нужда да живеете в страх и притеснения. Слушайте тялото си и му давайте това от което имате нужда! Обичайте бебето още от  мига на зачеването, говорете му с любов – то усеща! Посещавайте редовно гинеколога, следвайте неговите препоръки и бременността ще протечете безпроблемно. Ще трябва да изключите някои неща от живота си като алкохол и цигари. Запомнете, че правите това за  здравето на детето и за вашето собствено!

 

Бременността е един от най-невероятните процеси в природата. Изживейте всеки момент от този период. Насладете се на неповторимите и уникални моменти, които не могат да се заменят с други.

 

Ще се справя ли с отглеждането на детето?

 

Всяка жена преди да стане майка има план как да отгледа дете. Узнаете ли, че ще се превърнете в родители, често сигурността и решителността, с която сте очаквали момента, може се изпарили.

 

Не се тревожете, всичко ще бъде така, както сте си го представяли. Разбира се ще има и трудности, но няма да има нещо, с което да не можете да се справите. Доверете се на инстинктите си и ще отгледате детето си по начина, по който искате. След милиони години еволюция човек създава и отглежда потомство по най-верния и правилен начин. Природата си знае работата – тя е уникален творец! Не се притеснявайте и се доверете на инстинктите си!

 

Ако имате притеснения, винаги можете да потърсите отговор в книгите за възпитание, в курсовете за бъдещи родители и разбира се от вашите майки. Те, заедно с половинките ви ще помагат, подкрепят и ще дават добри съвети.

 

Приключението наречено бременност е дълго и не много лесно. Въпреки това с вяра и любов ще изминете този път, за да се превърнете в майки. Насладете се на бременността, която трае 9 месеца. Мине ли този период идва може би по-трудната част, наречена майчинство. Не се притеснявайте, защото с подкрепата от близките си и вяра ще се справите с всяка една трудност, която изникне на пътя.

 

Целта ми в този блог е да помогна с информация на жените по пътя по който и аз вървя като майка на три деца, както и да популяризирам ползите от нефритените яйца. И затова в края още искам да допълня, че нефритените яйца са тясно свързани с по-лесното забременяване и раждане и после бързото възстановяване на жената!

 

Ако статията ви е харесала и имате бременна приятелка или роднина, ще сме благодарни ако я споделите с нея!

С пожелание да сте добре и все по-добре!

Юлия

Заяви сега своето нефритено яйце - лесно и без регистрация

Получавай нашите статии за интимно и сексуално здраве безплатно на твоята поща!

Ние ценим личното ви пространство и никога няма да го нарушим.