йони яйца и женска сила

Йони яйца – женско здраве и красиво обаяние

Знаеш ли какво означава „йони яйце“ и за какво се използва? Иска ли ти се да бъдеш по-здрава и щастлива? Искаш ли да разгърнеш женската си сила и сексуалността си?

Още сега е важно да подчертая, че йони яйцата НЕ са секс играчки – това не е тяхното истинско предназначение. Ако на теб и партньора ти ви е приятно да ги използвате по време на интимен акт, това е чудесно, но функцията им е по-различна и могат сериозно да повлияят живота на една жена…

Йони яйца от нефрит, розов кварц, опал, обсидиан, ахат

Йони яйца от нефрит

Йони яйцата са известни още като „нефритени яйца“. Те се използват за превенция на женски заболявания и помагат в лечението им. Практиката с йони яйце се е появила преди повече от 5000 години като част от учението Дао. „Йони“ от санскрит означава „вагина, извор“. Буквално на български може да се използва и словосъчетанието „вагинално яйце“. Най-разпространените йони яйца са направени от минерала нефрит, затова и другото по-известно наименование е „нефритено яйце“.

Йони яйцата се изработват от различни видове естествени полу-скъпоценни минерали и са в няколко размера, в зависимост от това дали жената е раждала, дали води полов живот или никога не е, дали е напреднала в практиките или е начинаеща. Понякога размерът зависи от възрастта и здравословното състояние на жената.

Предназначението на вагиналните яйца е да помагат на жените да се справят или да предотвратят заболявания, свързани с половата система и детеродните функции. Също така регулират, подсилват сексуалната енергия и помагат на жената да я усети по-ясно и в пълнота.

женски практики с йони яйце

Ново себеусещане

Какви са физическите процеси, свързани с практиките с йони яйце?

Някои от най-честите женски здравословни неразположения, които се повлияват положително от упражненията с йони яйца, са:

 • хормонален дисбаланс
 • поликистозни яйчници
 • проблемна менструация
 • пролапс
 • изпускане на урина
 • неразположения по време на менопауза
 • липса на овлажняване в интимната зона
 • болка при интимен акт
 • липса на оргазъм
 • страх от интимни взаимоотношения
 • трудно забременяване
 • възстановяване след раждане.

В световен план практиките с йони яйце се завръщат все по-осезаемо. Във Франция например гинеколозите повече от 30 години препоръчват на родилките да възстановят мускулите в малкия таз именно с такива практики.

А как се случва всичко?

Йони яйцето се поставя в храма на женствеността и се правят стягания и отпускания на вагиналните мускули, придружени с вдишване и издишване. Тези упражнения раздвижват кръвообращението в малкия таз, а този процес води до пречистване на кръвта и тъканите в тази зона. По този начин с редовни практики постепенно се регулират хормоните и се тонизира мускулатурата. Овлажняването в интимната област се повлиява още от първата практика.

Когато мускулите в малкия таз са добре поддържани, всички органи са на мястото си и изпълняват функциите си пълноценно. Така може да се предотврати или премахне пролапс – това е изпадане на влагалището и матката, което води до болка, усещане за тежест и трудна подвижност. Като цяло това състояние може много да влоши качеството на живот. Някои гинеколози препоръчват оперативно лечение, но за съжаление то е твърде стресиращо и нетрайно. Практиките с йони яйце са метод, който може значително да подпомогне процеса на лечение и да предотврати оперативна намеса.

Ако желаеш да поръчаш, последвай връзката ТУК.

По-лека менопауза с йони яйце

По-лека менопауза с йони яйце

Как действат упражненията с йони яйце на невидим план?

Сексуалната енергия е нашата жизнена и творческа енергия – тази, която ни дава сили и вдъхновение да ставаме от сън всеки ден и да искаме да направим нещо хубаво за себе си, за близките си, за обществото, за целия свят. Тази същата енергия е и която ни мотивира да се развиваме личностно и професионално, да творим така, че да оставим нещо смислено след себе си. И пак тази енергия ни кара да искаме да споделим живота си с партньор, да родим деца, да създадем семейство.

Когато една жена осъзнае, че има нужда да обърне внимание на своята женственост, на своята сексуална енергия и предприеме конкретни действия в тази посока, още в този момент магията започва да се случва. Постепенно тази идея заема все по-важно място в ежедневието на жената и самите обстоятелства около нея се подреждат така, че тя да има достатъчно време и пространство за своите практики.

Работейки с йони яйце, жената опознава своята физика в интимната област и усещанията там. Тя започва да се свързва с цялото си тяло и да разбира, че то постоянно й дава сигнали и я насочва как да се грижи за себе си, как да бъде спокойна и щастлива, как да бъде полезна и за близките си. И всичко това се случва с лекота.

женски практики с йони яйце, нефритени яйца

Споделеност в пълнота

Усещала ли си някога влиянието на полу-скъпоценните минерали?

Първите йони яйца са били изработени от дърво, но не след дълго за тяхната изработка започват да се използват даровете от земните недра – полу-скъпоценните минерали. Те имат кристална структура, която помага за регулиране човешките енергийни процеси в тялото, психиката и емоциите. Някои от тях уравновесяват силата на определени чакри или на всички чакри едновременно.

Упражненията с йони яйца от естествени минерали помагат за освобождаване от емоционални блокажи, за осъзнаване и трансформиране на емоционални травми и дефицити, за проясняване на съзнанието и подобряване на настроението. Всеки вид минерал си има уникална енергетика и влияе по различен начин.

Можеш да поръчаш своето йони яйце ТУК.

Може да ни пишеш съобщение в контактната форма на сайта или в нашата Facebook страница “Нефритени яйца” в случай, че имаш нужда от повече информация и съдействие при избор на размер. А ние те предизвикваме да повярваш в себе си и да се погрижиш за своето здраве и за своето удоволствие по един нежен и красив начин – практиките с йони яйце.

 Пусни любовта в сърцето си!

 

Автор: Анна Бончева

Заяви сега своето нефритено яйце - лесно и без регистрация

Получавай нашите статии за интимно и сексуално здраве безплатно на твоята поща!

Ние ценим личното ви пространство и никога няма да го нарушим.