йони яйца и женска сила

Йони яйца – женско здраве и красиво обаяние

Знаеш ли какво означава „йони яйце“ и за какво се използва? Иска ли ти се да бъдеш по-здрава и щастлива? Искаш ли да разгърнеш женската си сила и сексуалността си?

Още сега е важно да подчертая, че йони яйцата НЕ са секс играчки – това не е тяхното истинско предназначение. Ако на теб и партньора ти ви е приятно да ги използвате по време на интимен акт, това е чудесно, но функцията им е по-различна и могат сериозно да повлияят живота на една жена…

Йони яйцата са известни още като „нефритени яйца“. Те се използват за превенция на женски заболявания и помагат в лечението им. Практиката с йони яйце се е появила преди повече от 5000 години като част от учението Дао. „Йони“ от санскрит означава „вагина, извор“. Буквално на български може да се използва и словосъчетанието „вагинално яйце“. Най-разпространените йони яйца са направени от минерала нефрит, затова и другото по-известно наименование е „нефритено яйце“.

Нефритени яйца

Нефритени яйца

Йони яйцата се изработват от различни видове естествени полу-скъпоценни минерали и са в няколко размера, в зависимост от това дали жената е раждала, дали води полов живот или никога не е, дали е напреднала в практиките или е начинаеща. Понякога размерът зависи от възрастта и здравословното състояние на жената.

Предназначението на вагиналните яйца е да помагат на жените да се справят или да предотвратят заболявания, свързани с половата система и детеродните функции. Също така регулират, подсилват сексуалната енергия и помагат на жената да я усети по-ясно и в пълнота.

женски практики с йони яйце

Ново себеусещане

Какви са физическите процеси, свързани с практиките с йони яйце?

Някои от най-честите женски здравословни неразположения, които се повлияват положително от упражненията с йони яйца, са:

 • хормонален дисбаланс
 • поликистозни яйчници
 • проблемна менструация
 • пролапс
 • изпускане на урина
 • неразположения по време на менопауза
 • липса на овлажняване в интимната зона
 • болка при интимен акт
 • липса на оргазъм
 • страх от интимни взаимоотношения
 • трудно забременяване
 • възстановяване след раждане.

В световен план практиките с йони яйце се завръщат все по-осезаемо. Във Франция например гинеколозите повече от 30 години препоръчват на родилките да възстановят мускулите в малкия таз именно с такива практики.

А как се случва всичко?

Йони яйцето се поставя в храма на женствеността и се правят стягания и отпускания на вагиналните мускули, придружени с вдишване и издишване. Тези упражнения раздвижват кръвообращението в малкия таз, а този процес води до пречистване на кръвта и тъканите в тази зона. По този начин с редовни практики постепенно се регулират хормоните и се тонизира мускулатурата. Овлажняването в интимната област се повлиява още от първата практика.

Когато мускулите в малкия таз са добре поддържани, всички органи са на мястото си и изпълняват функциите си пълноценно. Така може да се предотврати или премахне пролапс – това е изпадане на влагалището и матката, което води до болка, усещане за тежест и трудна подвижност. Като цяло това състояние може много да влоши качеството на живот. Някои гинеколози препоръчват оперативно лечение, но за съжаление то е твърде стресиращо и нетрайно. Практиките с йони яйце са метод, който може значително да подпомогне процеса на лечение и да предотврати оперативна намеса.

Ако желаеш да поръчаш, последвай връзката ТУК.

По-лека менопауза с йони яйце

По-лека менопауза с йони яйце

Как действат упражненията с йони яйце на невидим план?

Сексуалната енергия е нашата жизнена и творческа енергия – тази, която ни дава сили и вдъхновение да ставаме от сън всеки ден и да искаме да направим нещо хубаво за себе си, за близките си, за обществото, за целия свят. Тази същата енергия е и която ни мотивира да се развиваме личностно и професионално, да творим така, че да оставим нещо смислено след себе си. И пак тази енергия ни кара да искаме да споделим живота си с партньор, да родим деца, да създадем семейство.

Когато една жена осъзнае, че има нужда да обърне внимание на своята женственост, на своята сексуална енергия и предприеме конкретни действия в тази посока, още в този момент магията започва да се случва. Постепенно тази идея заема все по-важно място в ежедневието на жената и самите обстоятелства около нея се подреждат така, че тя да има достатъчно време и пространство за своите практики.

Работейки с йони яйце, жената опознава своята физика в интимната област и усещанията там. Тя започва да се свързва с цялото си тяло и да разбира, че то постоянно й дава сигнали и я насочва как да се грижи за себе си, как да бъде спокойна и щастлива, как да бъде полезна и за близките си. И всичко това се случва с лекота.

женски практики с йони яйце, нефритени яйца

Споделеност в пълнота

Усещала ли си някога влиянието на полу-скъпоценните минерали?

Първите йони яйца са били изработени от дърво, но не след дълго за тяхната изработка започват да се използват даровете от земните недра – полу-скъпоценните минерали. Те имат кристална структура, която помага за регулиране човешките енергийни процеси в тялото, психиката и емоциите. Някои от тях уравновесяват силата на определени чакри или на всички чакри едновременно.

Упражненията с йони яйца от естествени минерали помагат за освобождаване от емоционални блокажи, за осъзнаване и трансформиране на емоционални травми и дефицити, за проясняване на съзнанието и подобряване на настроението. Всеки вид минерал си има уникална енергетика и влияе по различен начин.

Можеш да поръчаш своето йони яйце ТУК.

Може да ни пишеш съобщение в контактната форма на сайта или в нашата Facebook страница “Нефритени яйца” в случай, че имаш нужда от повече информация и съдействие при избор на размер. А ние те предизвикваме да повярваш в себе си и да се погрижиш за своето здраве и за своето удоволствие по един нежен и красив начин – практиките с йони яйце.

 Пусни любовта в сърцето си!

 

Автор: Анна Бончева

Заяви сега своето нефритено яйце - лесно и без регистрация

Получавай нашите статии за интимно и сексуално здраве безплатно на твоята поща!

Ние ценим личното ви пространство и никога няма да го нарушим.