Жената и мъжа през чакрите

Какво е истинска свързаност между партньори?

Какво е истинска свързаност между партньори?

 

Усещате ли се свързани с партньора си на всички нива?

Искате да подобрите връзката си, но не може да усетите ясно какво е добре да се направи?

Какво е истинска свързаност между партньори?

Това е, когато двама се усещат и свързват в ключови моменти по искрен и допълващ се начин. Докосване и приемане на онази енергия, която протича като мост. 

Как да постигнете баланс във връзката?

Вероятно често се случва да се питате как можете да подобрите връзката си и как да запазите баланса. Истината е, че за да подобрите каквото и да било, е хубаво да имате правилна представа за всичко, което се случва с вас в момента. Да се замислите и да усетите какво и доколко давате и получавате.

Няколко прости индикатори за това до каква степен сте свързани с вашия партньор е усещането, което имате по време на секс. Първото и най-важно нещо, което може да ви насочи в правилната посока, е осъзнатото влияние на всяка ваша чакра и по какъв начин реагира тя според външните стимули.

Най-просто може да разпределите чакрите на два енергийни вида – активиращи се с мъжка и с женска енергия (Ин и Ян). В тялото на всеки човек има и от двата енергийни потенциала, като всеки избира с коя енергия да се свърже повече. Хормоналните процеси в женското и мъжкото тяло влияят, но в никакъв случай не обособяват притока на типично женска или мъжка енергия.

Всъщност, за да има истински баланс, е желателно да приемете и двата потока в себе си, а след това да отдадете нужната противоположна роля на вашия партньор. 

 

Характерно за първите 4 чакри при правилно протичане на енергиите между двама партньори е:

1-ва чакра (коренна) – мъжката енергия или тази, която ни заземява. Това е връзката ни с първичното, входа на земното към нас. 

2-ра чакра (под пъпа) – женското начало. Това е процеса на даване, в който жената се отдава, подхранва, отглежда. Това е чакрата на женската грижа. 

3-та чакра (слънчев сплит) – грижата през мъжката енергия. Това е закрилата, материалната обезпеченост, даването през материята. 

4-та чакра – сърдечна – чистата женска любов, отдаденост, вярност. 

 

Подобряваване на връзката между мъж и жена

Как да постигнете баланс във връзката?

 

Индикации за нарушен енергиен баланс между партньори

При сексуален контакт е важно да следите до кое ниво се активират вашите усещания. Белег за правилно протичане на енергиите и взаимоотношенията, както и за правилно съотношение на даване и вземане, е когато усещането на трепет и възбуда се движи задължително през четирите чакри.

Ако обаче стига до 2-ра или се задържа до първа, тогава е важно да се запитате къде налагате своите блокажи в общуването с партньора си. Какво позволявате да ви дава и с какви липси се примирявате?

Противно на повечето съвременни твърдения, продиктувани от стремежа към изравняване на ролите между половете, все пак има правила, които природата изисква от вас да спазвате, ако искате да постигнете хармонично партньорство. Дори при еднополови връзки отново в единия от партньорите преобладава повече женска или мъжка енергия. 

Как да възстановите баланса?

Ако установите до какво ниво позволявате да протече енергията между двама ви по време на секс, то съвсем спокойно може да започнете да работите върху себе си в посока „отпушване“ на енергийния канал и по-нагоре именно с помощта на йони яйце

Пример:

  1. По време на сексуален акт вие рядко усещате импулси и трепет в областта на корема. – В този случай означава, че се спирате да отдавате нежност и внимание към партньорa си. Може би нямате доверие и затваряте себе си към естествената женска загриженост и отдаденост. За да се освободите в тази посока, изберете Йони яйце от Нефрит или Аметист. Те ще засилят усещането ви за сигурност, което е нужно, за да се отвори притока на енергия към втора чакра.
  2. По време на секс усещанията ви не стигат до трета чакра (слънчевият сплит) – В този случай помислете дали позволявате да бъдете обгрижвани, глезени, защитавани? Ако мислите, че партньорът ви не иска да прояви към вас точно тези свои качества, то помислете защо не изискате това отношение и дали вътре в себе си не отричате тези свои нужди? При всички положения използвайте Йони яйце от Авантюрин. Това са камъни и на лукса, материалното щастие и реализация. Без значение в каква степен имате материални блага, вие трябва да имате вяра в партньора си, че той може и ще се погрижи да бъдете подсигурени, за да му се отдадете истински. Разберете: не е въпрос на количество, а на чисто доверие, че съществуването ви в живота като материя просто не е застрашено.
  3. Ако енергийните импулси се спират точно преди сърцето… – Тук, мили дами, е ред на вашето истинско женско призвание. Тук е умението ви да обичате без условия. Чиста любов, отдаденост, вярност в пълния смисъл на думата. Работете с Йони яйце от розов кварц! Прочетете и практиките ни за активиране и допускане на любовта в живота и освободете мислите си от страхове.

Важно е да знаете, че не бива да прескачате етапи. Периодично ще срещате индикации за блокажи на усещанията си и това ще са сигнали къде и в кой момент сте затворили врата между вас и партньора ви.

Хубаво е да слушате тялото си, защото освен удоволствие, то носи и информация!

Автор: Моника Господинова

 

Заяви сега своето нефритено яйце - лесно и без регистрация

Получавай нашите статии за интимно и сексуално здраве безплатно на твоята поща!

Ние ценим личното ви пространство и никога няма да го нарушим.