Жената и мъжа през чакрите

Какво е истинска свързаност между партньори?

Усещате ли се свързани с партньора си на всички нива?

Искате да подобрите връзката си, но не може да усетите ясно какво е добре да се направи?

Какво е истинска свързаност между партньори?

Това е, когато двама се усещат и свързват в ключови моменти по искрен и допълващ се начин. Докосване и приемане на онази енергия, която протича като мост. 

Често се случва да се питаме как можем да подобрим връзката си и как да запазим баланса. Истината е, че за да подобрим каквото и да е, ние е хубаво да имаме правилна представа за всичко, което е в момента. Да се замислим и усетим какво и до колко даваме и получаваме. Няколко прости индикатора за това до каква степен сме свързани с нашият партньор е усещането, което имаме по време на секс. Първото и най-важно нещо, което може да ни насочи в правилната посока е осъзнатото влияние на всяка наша чакра и това по какъв начин реагира според външните стимули. Най-просто можем да разпределим чакрите на два енергийни вида – активиращи се с мъжка и женска енергия (Ин и Ян). В тялото на всеки човек има и от двата енергийни потенциала, като всеки избира с коя енергия да се свърже повече. Хормоналните процеси в женското и мъжкото тяло влияят, но в никакъв случай не обособяват притока на типично женска или мъжка енергия. В същност, за да има истински баланс ние е хубаво да приемем и двата потока в себе си, а след това да отдадем нужната противоположна роля на нашия партньор. 

Характерно първите четири чакри са основни при правилното протичане на енергиите между двамата партньори, а именно:

1-ва чакра (коренна) се асоциира с мъжката енергия или тази, която ни зазимява. Това е връзката ни с първичното, входа на земното към нас. 
2-ра чакра (под пъпа) се асоциира с женското. Това е процеса на даване, в който жената се отдава, подхранва, отглежда. Това е чакрата на женската грижа. 
3-та чакра (слънчев сплит) е грижата през мъжката енергия. Това е закрилата, материалната обезпеченост, даването през материята. 
4-та чакра – сърдечна – е чистата женска любов, отдаденост, вярност. 

При сексуален контакт е важно да следим до кое ниво се активират нашите усещания. При правилно протичане на енергиите и взаимоотношенията, както и белег за правилно съотношение на даване и вземане, то усещането на трепет и възбуда, би се движило задължително през четирите чакри. Ако обаче стига до 2-ра или се задържа до първа, то тогава е важно да се запитаме къде налагаме своите блокажи в общуването с партньора си. Какво позволяваме да ни дава и с какви липси се примиряваме? Противно на повечето съвременни твърдения продиктувани от стремежа към изравняване на ролите между половете все пак има правила, които природата изисква от нас да спазваме, ако искаме да постигнем хармонично партньорство. Дори при еднополови връзки отново в единия от партньорите преобладава повече женска или мъжка енергия. 

Ако установите до какво ниво позволявате да протече енергията между двама ви по време на секс, то съвсем спокойно може да започнете да работите върху себе си в посока „отпушване“ на енергийния канал и по-нагоре именно с помощта на Нефритено яйце. 

Пример:

  1. По време на сексуален акт вие рядко усещате импулси и трепет в областта на корема. – В този случай означава, че се спирате да отдавате нежност и внимание към партньорът си. Може би нямате доверие и затваряте себе си към естествената женска загриженост и отдаденост. За да се освободите в тази посока изберете Йони яйце от Нефрит или Аметист. Те ще засилят усещането ви за сигурност, което е нужно за да се отвори притока на енергия към втора чакра.
  2. По време на секс усещанията ви не стигат до трета чакра (слънчевият сплит) – В този случай помислете дали позволявате да бъдете обгрижвани, глезени, защитавани? Ако мислите, че партньора ви не иска да прояви към вас точно тези свои качества, то помислете защо не изискате това отношение и дали вътре в себе си не отричате тези свои нужди? При всички положения използвайте Йони яйце от Обсидиан или Авантюрин. Това са камъни и на лукса, материалното щастие и реализация. Без значение в каква степен имате материални блага, вие трябва да имате вяра в партньора си, че той може и ще се погрижи да бъдете подсигурени, за да му се отдадете истински. Разберете, не е въпрос на количество, а чисто доверие, че съществуването ви в живота като материя просто не е застрашено.
  3. Ако енергийните импулси се спират точно преди сърцето… – Тук мили дами е ред на нашето истинско женско призвание. Тук е умението ни да обичаме без условия. Чиста любов, отдаденост, вярност в пълният смисъл на думата. Работете с Йони яйце от розов кварц! Прочетете и практиките ни за активиране и допускане на любовта в живота и освободете мислите си от страхове.

Важно е да знаете, че няма как да прескачате етапи. Периодично ще срещате индикации в блокажи на усещанията си и това ще са сигнали къде и в кой момент сте затворили врата между вас и партньорът ви. Хубаво е да слушаме тялото си, защото освен удоволствие, то носи и информация!

Автор: Моника Господинова

 

Заяви сега своето нефритено яйце - лесно и без регистрация

Получавай нашите статии за интимно и сексуално здраве безплатно на твоята поща!

Ние ценим личното ви пространство и никога няма да го нарушим.