Какво е йони стик за интимен масаж?

Какво е йони стик и как да го използваш?

Какво е йони стик и как да го използваш?

Йони стик или йони пръчка можеш да наречеш също масажен стик или масажна пръчка. А можеш и да си го наречеш по свой начин. Йони стикът се използва за интимен масаж и може да ти помогне да направиш красиви промени със себе си. Какви ли? Ще откриеш по-нататък в текста… Сега да изясним първо какво представлява масажният стик.

Йони стик е естествен, гладък, нежен и твърд минерал с продълговата форма.

 

Йони стик от планински кристал за интимен масаж

Йони стик от планински кристал

Използва се за:

 • йони масаж с цел релаксация
 • опознаване и осъзната връзка с тялото
 • разумна свързаност с истинската женска същност
 • отключване на способността да изпитваш удоволствие
 • освобождаване и лекуване на емоционални и сексуални блокажи
 • осъзнаване, лечение, засилване и уравновесяване на сексуалната енергия.

Както в статията за йони яйцата, така и тук е добре още в началото да спомена какво НЕ е и какво не може да направи за теб въпросният йони стик:

 • не е секс играчка – не прилича и няма общо с това
 • не съдържа никакви изкуствени елементи и механизми
 • не може да замести интимен контакт с твоя любим човек
 • не е лекарство, което самостоятелно с няколко масажа да реши всичките ти проблеми
 • не е предназначен за мастурбация (ако ти искаш – може съвсем свободно и за това да го използваш, няма проблем… с удоволствие и внимание 😉 )

 

Ако искаш да разбереш каква е разликата между йони яйце и йони стик, какви са специфичните им ползи поотделно и как се допълват, гледай това видео от Силвия Матеева:

 

 

Интимният масаж събужда женствеността

Интимният масаж събужда женствеността

 

Ако все още не си срещала нашите или други статии по темата, вероятно се чудиш какво е “йони”. Йони от санскрит означава “утроба, вулва, божественият проход, свещеният храм”. Йони е символ на съзидателната, материализираща сила в природата.

“Материя” идва от латинската дума “mater” – майка. Лекувайки своята йони, ти лекуваш женския принцип в себе си и го уравновесяваш с мъжкия. Учиш се да материализираш, да раждаш благодатно изобилие за себе си и света.

 

Разгледай нашите йони стикове ТУК.

 

Имам ли нужда да подобря здравето си?

Може би ще ти бъде полезно да си зададеш въпроси, с които да провериш доколко качествен начин на живот водиш. Понякога съзнанието и интуицията ни са замъглени, възможно е да живеем в илюзия за себе си и здравословното състояние на нашите емоции. 

 

 

Доброто здраве се познава по доброто настроение

Доброто здраве се познава и по доброто настроение

 

Изпитваш ли радост или поне спокойствие всеки ден още със събуждането в леглото?
Радваш ли се на себе си, на присъствието си, на това, че усещаш тялото си, че дишаш и се храниш?
Усмихваш ли се всеки ден?
Смееш ли се искрено всеки ден?
Движиш ли се всеки ден?
Полагаш ли грижи за себе си?
Чувстваш ли се свързана със себе си?
Питаш ли се често как се чувстваш?
Даваш ли си това, от което наистина имаш нужда, дори да ти изглежда дребно и пренебрежимо? Чай, почивка, дълга приятна баня, погалване? – Да, погалване! И не – всъщност не е налудничаво и странно, съвсем си е нормално. :)
Осигуряваш ли за себе си нещата, които искаш другите да ти дадат, като разбиране, подкрепа, дори и подарък, дреха?
Имаш ли всичко необходимо, за да се чувстваш добре – уютен дом, качествена храна, красиви и удобни дрехи, близки и обични хора, любимо занимание, с което се чувстваш удовлетворена?

Благодарна ли си за това, което имаш в живота си?
Често ли заспиваш с чувство за спокойствие?

 

Изпитвам ли радост в живота си?

Изпитвам ли радост в живота си?

 

Ако имаш дори един отговор “не”, то най-вероятно имаш нужда да възстановиш или преоткриеш здравословното общуване със своята същност, така че да създадеш изобилие в живота си спрямо своята лична автентична необходимост.

 

Какво точно имаш нужда да оздравиш?

Трайната липса на вътрешно усещане за спокойствие и радост е силно нездравословно. Познава се по наличието на ежедневни негативни емоции и трудността да ги трансформираш и да се освободиш от тях. Това са често повтарящи се емоции или постоянни фонови чувства, които ти скапват настроението и ти пречат да виждаш красивата и добра страна на живота. Нормално е да се появяват всеки ден, но не е нормално да преобладават постоянно.

Карат те да пренебрегваш малките радости, да отлагаш удоволствието, да отлагаш идейни творчески проекти, да се изгубиш в цикъла “работа-вкъщи” и така неусетно поезията от живота си отива… без дори да разбереш.

 

Постоянните негативни емоции утежняват всички ежедневни активности

Постоянните негативни емоции утежняват всички ежедневни активности

 

Фоновите негативни чувства са например чувство за вина, срам, страх, тревожност, меланхолия, апатия, самота, отхвърленост. Те са добра почва за емоции, като раздразнение, гняв, яд, уплаха, тъга, огорчение, обида – а някои от тези могат да се превърнат в трайни чувства.

Когато не си в здравословна връзка със себе си, лесно допускаш тези емоции и чувства да провалят деня ти и да утежнят живота ти като цяло – дори от незначителна наглед ситуация. Те правят така, че да се чувстваш физически и емоционално изморена. В резултат на умората за теб става все по-трудно да се проявиш, да вложиш градивно творческия си потенциал.

Справянето с тази умора изисква време, но е напълно възможно и положеният труд се отплаща безмерно. Имай предвид, че тук става въпрос за отговорност – за твоята лична отговорност на първо място. Чувството, че си жертва на външните обстоятелства, не би помогнало.

Да поемеш отговорност означава да се вгледаш най-напред в себе си и да разбереш кой вид отношение от теб към теб самата преобладава – критика, самоосъждане, коригиране, назидание или нежност, разбиране, приемане, внимание, грижа и любов

Вторият вид отношение със сигурност е много по-градивен от първия. Може да го стимулираш в себе си, като започнеш да се свързваш с тялото си. Именно тук идва приложението на интимния масаж като силна и нежна практика.

 

Йони стик от хаулит за интимен масаж - здрава сексуалност

Йони стик от хаулит за интимен масаж

 

Може да поръчаш своя йони стик ТУК.

 

Как се използва масажният стик?

Отговорът всъщност не е никак сложен и вече си го чувала, защото… изненада :) – той е в теб. ТИ знаеш най-добре как да използваш йони стик. Това е. Толкова е просто – ти знаеш. Така че, както ти искаш, така го използвай. Както ти искаш, така използвай йони яйце. Както ти искаш или… както ти идва отвътре.

*Ако този отговор те е задоволил, значи си напълно уверена в себе си и това напомняне, че знаеш всичко необходимо, ти е достатъчно.

Ако пък имаш нужда от още малко насоки – прекрасно! Тази статия е подготвена специално за теб и ти пожелавам приятно четене до края. :)

Истината е, че в себе си имаш вложена безмерна мъдрост и велико знание, до които имаш постоянен достъп. Когато си наистина себе си, когато си в мир, тогава най-лесно и естествено вървиш в пътя си и правиш нещата с лекота, без дори да се замисляш.

Всяка от нас има свои собствени потребности и усещания, всяка от нас знае какво за нея действа най-добре. Ти прецени от какво имаш нужда. Това тук е само идея…

 

Подготви пространството за лечебен самомасаж

Подготви пространството за приятен самомасаж

Подготовка

Когато решиш да въведеш нещо ново в ежедневието си, добре е да се подготвиш предварително. Особено, ако става дума за нещо, свързано с твоето тяло.

Преди първата практика с йони стик, отдели си достатъчно време на спокойствие. Вероятно 1 час ще ти бъде достатъчен, но още по-добре би било да си позволиш една цяла вечер само за себе си.

Създай си защитено и приятно пространствоПроветри и затопли стаята – ще имаш нужда от свеж въздух и уют. Пусни си успокояваща музика, запали си свещи, легни на леглото или постели нещо меко на пода. Използвай етерични масла или флорална вода, за да ароматизираш въздуха. 

За да се почувстваш още по-спокойна и защитена, може да си направиш визуализация. Представи си, че се намираш в голям светлинен балон, който те пази от външни влияния. Призови Дева Мария, твоя ангел пазител или други светли същества, с които би искала да работиш. Ако нямаш такива – просто се отпусни и помоли Вселената за подкрепа и закрила.

 

Осигури си спокойствие за истински лечебен масаж.

Осигури си спокойствие за истински лечебен масаж.

Масажът

Когато усетиш, че си достатъчно спокойна, започни практиката. Вземи своя масажен стик в ръце, разгледай го, изследвай го бавно и внимателноусети го чрез контакт с ръцете. Може също да си направиш лек масаж на тялото на избрани от теб зони.

Насочи вниманието си към мисълта за това как този красив минерал е тук с теб, за да ти помогне в твоя път към себе си. Дръж го в ръцете си известно време с чувство на благодарност към Майката Земя за това, че ни лекува със своите дарове. Помоли минерала да бъде част от твоя път на свързване с истинската ти същност.

 

Масажен йони стик от аметист

Масажен йони стик от аметист

 

После обърни внимание на своята утроба. Попитай я дали е готова да започнете този процес на свързване и дали позволява контакт с минерала. Може да поискаш прошка от нея за това, че си я пренебрегвала и си я натоварвала с емоционални травми, че си я скрила зад пластове броня.

Обясни й, че винаги е в безопасност, че ти си тук – виждаш я, чуваш я и може да ти се довери, да ти каже всичко. Изрази своята благодарност към нея. Изяви готовност нежно и постепенно да я освободиш от травмите, да свалиш бронята.

Каквото се появи в теб като мисъл, усещане, нужда – дай си го, позволи му да се прояви, освободи го. Когато усетиш с цялото си същество готовност за същинска практика – нежно и внимателно започни интимния масаж.

 

Дай свобода на усещанията си с интимен йони масаж.

Дай свобода на усещанията си

 

Може да започнеш с външен масаж, като в началото се погалиш с минерала. Може – с единия му връх – на усещане да си избереш точка от интимната зона и там да го задържиш със съвсем лек натиск, докато усетиш облекчение и отпускане. На същия принцип може да се спираш на определени точки в родилния канал.

Дишай постоянно, издишай напълно, задържай дъха, ако имаш нужда. Чрез дъха вливаш светлина в себе си и осветяваш тъмните места, които имат нужда от освобождение. Пусни стенанията да излязат свободно от теб – те също са важни за постигане на вътрешно равновесие. Бъди нежна и внимателна, дай си любов.

 

Отвъд материята и заедно с нея

Йони масажите се правят с цел култивиране и правилно насочване на женската сила, а също и за уравновесяване на женския и мъжки принцип. Масажите с йони стик ще ти помогнат да опознаеш себе си, тялото си, своята йони и нейните усещания. Постепенно ще се отвориш за получаване на здравословно удоволствие – сексуално и не само. Ще искаш да си даваш грижа и радост все по-често и ще позволяваш на други хора да ти ги дават.

Интимните масажи ще ти помогнат да развиеш своята интуиция, също така по-ясно да улавяш и разчиташ сигналите на тялото си, и да ги следваш с лекота. А те от своя страна ще те водят към все по-пълно удовлетворение във всяка сфера на битието ти. Постепенно ще стимулират обич към това, което си, и по-хармонично взаимодействие със света, в който живееш.

 

Позволи си радост - заслужаваш я

Позволи си радост – заслужаваш я

 

Физически и енергийни ползи от йони масажа

Масажният йони стик е изработен от естествен, жив полускъпоценен минерал, който е много здрав и полиран. Използва се за няколко вида масаж. В този материал наблягаме върху предназначението му за интимен масаж.

Масажният стик наглед е малък, но принася големи ползи. Влияе благотворно на физическо и емоционално ниво. На физически план масажът благоприятства здравословното състояние на 5-те основни органа в човешкото тяло, а също и на емоциите, свързани с тях.

Може би се питаш как се случва това?

В родилния канал на всяка жена са разположени акупунктурни точки, които отговарят за всеки от тези основни вътрешни органи. Масажирайки йони, ние масажираме и вътрешните си органи, и така работим за цялостен лечебен процес. Повече по тази тема виж ТУК.

 

Йони стик от унакит

Йони стик от унакит

 

Допълнителна подкрепа в процеса ни дава и минералът, от който е изработен масажният стик. Всеки отделен вид минерал си има своя индивидуална кристална решетка, която абсорбира, пречиства и отдава енергии по свой собствен начин.

Повече информация за силата на минералите можеш да откриеш в нашия блог, в секцията “Видове камъни за йони яйца”.

 

Да се познаваш истински

Ако все още се чудиш струва ли си изобщо да отделяш време и средства за йони масаж, позволи ми да ти напомня, че…

Колкото повече любов и грижа си даряваш, толкова по-силна и ясна връзка ще имаш с тялото си. Все по-често, силно и чисто ще чуваш какво ти говори. Нашите тела наистина ни говорят, но обикновено ни е трудно да ги чуем.

Връзката с телата ни някога е била увредена по една или друга причина – вероятно още в периода преди, по време или скоро след нашето раждане. От там нататък в близкото ни обкръжение няма кой да ни върне тази връзка, няма и кой да ни научи как да я изградим наново. В такава култура живеем и за тези неща просто не се говори. Така е от векове насам.

Възстановяването на връзката ти с твоето тяло е изцяло в твоя полза и само твоя лична отговорност.

 

Пълно усещане за тялото с интимен йони масаж.

Пълно усещане за тялото

 

Забелязваш ли как се чувства тялото ти във всеки един момент?

Осъзнаването на физическите усещания, които тялото ти дава, могат много да ти помогнат да бъдеш наясно със себе си. Дори в един момент да започнеш по-правилно да преценяваш хората, с които взаимодействаш и да вземаш по-благоприятни решения. Именно тези умения развиваш, когато физически обърнеш внимание на своите детеродни органи. Отваряш сетивата си за така важните сигнали.

 

Когато се грижиш за своята утроба

Твоята интуиция е в твоята утроба. Твоите емоции се събират в нея. Масажите с йони стик освобождават натрупаните, заключени в утробата емоции. Пречистват я, дават път на енергийните потоци в нея да се движат свободно, по правилния начин. Цялата нервна система се отпуска, натрупаното напрежение постепенно си отива и все по-лесно се справяш със стреса.

Чувства на лекота и любов се появяват все по-често. Гъстият воал от болка, тревожност, разочарование, пренебрежение, неприемане, липса на любов постепенно се разтваря, за да видиш истинския си образнежна и чувствена жена. Виждаш своите силни и слаби страни, учиш се да ги приемаш. Разбираш това, на което си способна и какво истински желаеш.

Удоволствието ти напомня за себе си – става ти ясно, че ти се полага по право, че няма нищо лошо в него и не си виновна, когато се чувстваш добре. Дори напротив – родена си, за да изпитваш радост и лекота, да ги даряваш на себе си и на хората около теб. Родена си да бъдеш благодат – всеки ден, каквото и да става, по свой собствен начин.

 

Грижа за себе си и повече радост в деня; интимен самомасаж с йони стик

Грижа за себе си и повече радост в деня

 

За да поръчаш йони стик, последвай връзката…

 

Ако всичко това ти звучи прекалено приказно и нереално… или си мислиш “Аз това не мога да го направя”, направи опит – позволи си да го изживееш, за да разбереш истината. Няма какво да загубиш, можеш само да придобиеш ценна опитност.

Каквото и да правиш – прави го така, че леко да ти е в душата.

 

Бъди любов!

 

По статията работи:

Анна Бончева

Заяви сега своето нефритено яйце - лесно и без регистрация

Получавай нашите статии за интимно и сексуално здраве безплатно на твоята поща!

Ние ценим личното ви пространство и никога няма да го нарушим.