Майчинство и щастие

Какво предстои след раждането – отново жена или просто майка?

Какво предстои след раждането – отново жена или просто майка?

След вълнуващия период на бременността за жената идва по-тежката задача, която няма да приключи след 9 месеца – да бъде майка.

Много от вас, мили жени, са притеснени от мисълта, че трябва да забравят старите навици. Но защо е нужно да се отказвате от досегашния живот? Не допускайте грешката да се превърнете в затворник в собствения си дом!

Ще попитате: трудно ли е да се поддържа баланс между ролите на добра майка и пълноценна жена? Разбира се, че не. Може да бъдете и двете едновременно!

Нека заедно разгледаме нещата, които най-много притесняват младите майки, и да разберем как може да се справим с проблемите и тревогите.

 

Какво се случва след раждането?

Първите няколко месеца след раждането са най-важните. В този период бебето ще се нуждае най-много от майка си – от вас, от вашата любов.

За жените, които все още не са имали дете, чувството е непознато, но майките ще разберат. Веднъж след като поемете бебенцето си в ръце, ще искате да го пазите, да бъдете с него непрестанно, да го гледате как расте, ще изпитвате най-различни смесени емоции. В един момент розовата картинка може да се превърне в сива и еднообразна.

Започнат ли безсънните нощи – единственото, което ще желаете, е получите няколко часа сън. Приятелки, помнете едно: не сте сами и не трябва да поемате цялата отговорност. Вместо само вие да се събуждате всяка нощ, редувайте се по равно с бащата или помолете сестра, майка, някой близък да помогне. Дори и малко помощ ще бъде ценна и ще ви се отрази добре.

Не сте длъжни да се товарите с всички задължения. Разделете отговорностите със съпрузите си и се наслаждавайте на времето, което имате за себе си.

 

Помнете коя сте били преди бременността!

Вече сте майка и имате повече отговорности, но преди всичко вие сте жена. Хубаво е да се откажете от някои предишни вредни навици, но не забравяйте какви сте били преди раждането.

Глезете се от време на време и излизайте с приятелки. Оставете детето на грижите на бащата – той също се нуждае от своите моменти с него насаме. Пригответе се и отидете да се позабавлявате. Приятната компания на приятелите ще ви накара да се отпуснете и да облекчите стреса. Все пак всеки се нуждае от почивка и забавление, нали?

Помнете, че дете се възпитава най-вече с пример. Ако искате вашето дете да бъде щастливо, бъдете и вие!

Бащата също има нужда от съкровени моменти на саме с децата

Може да оставите децата само с баща им поне за малко

 

Върнете си предишната форма или я надградете!

Винаги се стремим да изглеждаме по възможно най-добрия начин. Независимо от броя на допълнителните килограми, всяка жена иска да върне предишната си по-добра форма. Това е напълно осъществима цел, която изисква малко желание и труд. Лека тренировка и хранителен режим, както и правилна нагласа, ще върнат бързо желаната фигура.

Може да съчетавате кардио (тичане, каране на колело) със силови упражнения и ще получите хубава тренировка. В тях може да намерите начин да включите и бебето. Наблегнете на плодове, зеленчуци, варени и печени храни. Опитайте се да изключите шоколада, бялата захар, прекаленото количество сол и тестените изделия. В началото ще е трудно да свикнете и да поддържате всичко, но с времето ще намерите баланса.

Дори и да не постигнете желаните резултати, струва си да опитате. Нищо няма да загубите, може единствено да спечелите.

 

Възстановяване и връщане на формата след бременност

Възстановяване на тялото след бременност

Никога не е късно да имате живота, който винаги сте искали – любящо семейство, добре платена работа, социален живот. Намерете баланса с близките си хора, приемете помощта на съпруга и не забравяйте, че преди всичко сте жени.

Така е, с майчинството идват и нови отговорности, но не загърбвайте с лекота стария си живот. Излизайте, забавлявайте се, почувствайте се отново привлекателни, защото наистина СТЕ. Не е важно колко килограма тежите, а по-скоро се опитайте да се приемете такава, каквато сте, с любов. Всяка една промяна минава първо през приемането.

Ако искате да отслабнете, борете се за тази мечта. Тренирайте всеки ден, хранете се здравословно и ще получите резултати.

За нас жените е важно да се чувстваме здрави, привлекателни, желани, женствени. Нефритените яйца са чудесен начин за бързо възстановяване на перинеума след раждането, по-добрата алтернатива на Кегел упражненията. Ползите от упражненията с тях са както на физическо, така и на емоционално и енергийно ниво (повишават сексуалната енергия).  

От вас зависи какъв живот ще имате. Не губете ценни минути, а използвайте всяка възможност, за да превърнете мечтите си в реалност – възможно е!

Заяви сега своето нефритено яйце - лесно и без регистрация

Получавай нашите статии за интимно и сексуално здраве безплатно на твоята поща!

Ние ценим личното ви пространство и никога няма да го нарушим.