Майчинство и щастие

Какво предстои след раждането – отново жена или просто майка?

След вълнуващия период на бременността идва по-тежката задача, която няма да приключи след 9 месеца – да бъдеш майка.

Много жени са притеснени от мисълта, че трябва да забравят за старите навици. Защо е нужно да се отказвате от досегашния живот? Не допускайте грешката да се превърнете в затворник в собствения си дом.

Ще попитате, трудно ли е да се поддържа балансът между добра майка и пълноценния живот на една жена? Разбира се, че не. Може да бъдете и двете едновременно. 

Нека разгледаме нещата, които най-много притесняват младите майки и да  разберем как може да се справим с проблемите и тревогите.

Какво се случва след раждането?

Първите няколко месеца след раждането са най-важните. В този период бебето ще се нуждае най-много от майка си – от вас, от вашата любов.

За жените, които все още не са имали дете, чувството е непознато, но майките ще разберат. Веднъж след като поемеш бебенцето си в ръце, ще искаш да го пазиш, да бъдеш с него непрестанно, да го гледаш как расте, ще изпитвате най-различни смесени емоции. В един момент розовата картинка може да се превърне в сива и еднообразна.

Започнат ли безсънните нощи единственото, което ще желаете, е получите няколко часа сън. Приятелки, не забравяйте едно, не сте сами и не трябва да поемате цялата отговорност. Вместо да се събуждате всяка нощ, редувайте се по равно с бащата или помолете сестра, майка, някой близък да помогне. Дори и малко помощ ще бъде ценна и ще ви се отрази добре.

Не сте длъжни да се товарите с всички задължения. Разделете отговорностите със съпрузите си и се наслаждавайте на времето, което имате за себе си.

Не забравяйте коя сте били преди бременността

Вече сте майка и имате повече отговорности, но преди всичко вие сте жена. Хубаво е да се откажете от някои предишни вредни навици, но не забравяйте какви сте били преди раждането.

Глезете се от време на време и излизайте с приятелки. Оставете детето на грижите на бащата, той също се нуждае от своите моменти с него насаме, пригответе се и отидете да се позабавлявате. Приятната компания на приятелите ще ви накара да се отпуснете и да облекчите стреса. Все пак всеки се нуждае от почивка и забавление, нали?

Помнете, че дете с възпитава най-вече с пример. Ако искате ваште дете да бъде щастливо, бъдете и вие!

Върнете предишната форма

Винаги се стремим да изглеждаме по възможно най-добрия начин. Независимо от броя на допълнителните килограми, всяка жена иска да върне предишната си по-добра форма. Това е напълно осъществима цел, която изисква малко желание и труд. Лека тренировка и хранителен режим, както и правилната нагласа, ще върнат бързо желаната фигура.

Може да съчетавате кардио (тичане, каране на колело) със силови упражнения и ще получите хубава тренировка. В тях може да намерите начин да включите и бебето. Наблегнете на плодове, зеленчуци, варени и печени неща. Опитайте се да изключите шоколада и тестените изделия. В началото ще е трудно да свикнете и да поддържате всичко, но с времето ще намерите баланса.

Дори и да не постигнете желаните резултати, струва си да опитате. Нищо няма да загубите, единствено ще спечелите.

Никога не е късно да имате живота, който винаги сте искали – любящо семейство, добре платена работа, социален живот. Намерете баланса с близките си хора, приемете помощта на съпруга и не забравяйте, че преди всичко сте жени.

Така е, с майчинството идват и ново отговорности, но не загърбвайте с лекота стария си живот. Излизайте, забавлявайте се, почувствайте се отново привлекателни, защото сте. Не е важно колко килограма тежите, а по скоро се опитайте, да се приемете такава каквато сте, с любов. Всяка една промяна минава първо през приемането.

Ако искате да отслабнете, борете се за тази мечта. Тренирайте всеки ден, хранете се здравословно и ще получите резултати.

За нас жените е важно да се чувстваме здрави, привлекателни, желани, женствени. Нефритените яйца са чудесен начин за бързо възстановяване на перинеума след раждането, по-добрата алтернатива на Кегел упражненията. Ползите от упражненията с тях са както на физическо, така и на емоционално и енергийно ниво (повишават сексуалната енергия).  

От вас зависи какъв живот ще имате. Не губете ценни минути, а използвайте всяка възможност, за да превърнете мечтите си в реалност – възможно е!

Заяви сега своето нефритено яйце - лесно и без регистрация

Получавай нашите статии за интимно и сексуално здраве безплатно на твоята поща!

Ние ценим личното ви пространство и никога няма да го нарушим.