Зареждане на минерали

Красиви и ефективни начини за зареждане на минерали

Красиви и ефективни начини за зареждане на минерали

Минералите са живи същества – те са бебетата на Земята, които обогатяват живата природа. Всеки, който реши да взаимодейства с тях, бързо разбира, че те са верни приятели на хората, носят красота и обнова в живота ни. Те се свързват с нас и трансформират или складират нашите настроения, енергии, мисли, намерения, вибрации. Затова е хубаво ние да се грижим за тях, като не само ги почистваме физически, а и ги пречистваме от невидимите влияния, както те пречистват нас. Освен от пречистване, те имат нужда и от зареждане

Грижа за минералите

Грижа за минералите

Ето как да разбереш кога е необходимо това. Ако забележиш, че дълго време отбягваш някой минерал или ти се струва “натежал”, а видът му е някак замъглен, възможно е той да има нужда от пречистване и зареждане. Обикновено това се случва, когато използваш минерала всеки ден, носиш го често като бижу, преживяла си някаква по-особена ситуация с негово присъствие или си имала целенасочена практика с него. 

 

За да имаш пълноценно лечебно взаимодействие с твоите минерали, е добре да избереш подходящи за теб начини, с които да ги пречистваш, зареждаш и съхраняваш. Когато зареждаш редовно един кристал, ти изграждаш с него силна лечебна връзка. Колкото по-чист и зареден е един кристал, толкова по-силно е неговото лечебно влияние.

Лечебно взаимодействие с кристали и минерали

Лечебно взаимодействие с кристали и минерали

Относно почистване, пречистване и съхранение, може да получиш информация, като последваш връзката: https://www.jadeeggs.eu/kak-da-se-grizha-za-moite-kristali/

 

За да разбереш как да зареждаш твоите кристали, прочети тази статия до края…

 

Как се зареждат полускъпоценните минерали?

Има много и различни начини за зареждане на полускъпоценни минерали. Хубавото е, че можеш да избереш един или няколко, които смяташ, че са съвместими с твоето ежедневие и резонират на твоето вътрешно усещане.

 

Зареждане на минерали и кристали със слънчева светлина

Зареждане със слънчева светлина

Зареждане със Слънцето

Остави минерала на пряка слънчева светлина за 30 мин. По този начин той се пречиства и зарежда. За да запазиш минерала от агресивните влияния на силното лъчение, избери ранните часове след изгрев или надвечер преди залез. Някои минерали не обичат да се пекат на слънце и може да се обезцветят, така че наистина не прекалявай със слънчевите бани и следи часа – прибери минерала навреме.

 

Зареждане на лунна светлина; кристалотерапия

Зареждане на лунна светлина

Зареждане с Луната

Особено за жените – нали сме лунни същества – това е много силен метод за зареждане. В нощта преди Пълнолуние минералите се поставят на пряка лунна светлина. За една нощ те поемат голямо количество силна лечебна енергия. Лунната светлина е безопасна за всички видове минерали. Разбира се, може да зареждаш и не само когато е Пълнолуние – просто тогава енергията е най-силна.

 

Зареждане сред природата

Зареждане сред природата

Зареждане на силно енергийно място

Това може да е някакво място сред природата, като например тракийско светилище, храм, църква, манастир, параклис, аязмо, планинско поточе, водопад, морски вълни… А може да е олтар, който сама си направила и знаеш, че е чисто и добре заредено място.

 

Зареждане под пирамидална структура

Пирамидалната структура е силно енергийна

Зареждане с пирамида

Известно е, че пирамидите са силни структури, способни да приемат и отдават енергия. Чудесно би било твоята пирамида да е изработена от специален материал, а може би и от доверен човек. Но това не е задължително. Можеш сама да си изработиш пирамида дори от обикновен картон, да я заредиш с намерение, благодарност и любов, да си я украсиш със значими за теб символи и цветове. Важно е да спазиш пропорциите на фигурата, за да тече енергията правилно. За да заредиш минерал, постави го под пирамидата, в нейната основа. 

 

Острите връхчета на друзата са зареждащи

Острите връхчета на друзата са зареждащи

Зареждане с друза

Друза е геоложки термин и означава “група от кристали, сраснали в единия си край в обща основа”. В превод от немски “друза” означава “четка”. Друзите наистина приличат на четки, чиито власинки са самите кристали, които растат нагоре. Те са своеобразно развито общество от кристали, които съжителстват в мир и хармония. Всеки кристал си има уникална идентичност, като едновременно с това взаимодействат помежду си. Те се зареждат взаимно и усилват енергията си. 

 

Тази малка кристална общност е напълно самодостатъчна и може да пречисти цяла стая – тя приема, трансформира енергия, а също така и я излъчва в пространството наоколо. Може да пречистиш и заредиш един минерал, като го поставиш върху друза или го обградиш с няколко по-малки друзи. А може това да е постоянното място на минерала и така той ще е винаги в готовност за работа с теб. 

 

Цвят си избери, кристалче зареди :)

Цвят си избери, кристалче зареди :)

Зареждане с цвят

Ако искаш да заредиш минерал с определен цвят, увий го в парче плат или хартия с цвета, който си избрала. Минералът трябва да престои така за 24 часа. Може да използваш цветове според чакрата или според природната стихия, върху която работиш в момента. 

 

Зареждане на минерали с дим от билки

Зареждане с дим от билки

Прекадяване или опушване

Традицията за прекадяване на трапезата и дома на Бъдни вечер не е измислена просто така. Димът от запален тамян, салвия или други лечебни растения съдържа вещества, които пречистват и силно зареждат предмети и пространства. Ако избереш този метод, можеш поне веднъж месечно или при необходимост да пречистваш и зареждаш стаята или дома си, заедно с минералите.

 

Необходимо е димът добре да обвие кристалите. За тази цел може да си помогнеш с перо или друго подходящо средство. В езотеричните и индианските магазини или в билковите аптеки може да откриеш готови вързопчета от сушени билки за опушване. А ако можеш сама да си приготвиш такива – още по-добре.

Визуализация с кристал

Визуализация с кристал

Визуализация

Когато се чувстваш силно енергизирана, щастлива, вътрешно освободена и в пълен мир със себе си и всичко наоколо, може сама да заредиш минералите със собствената си енергия. 

 

Вземи минерала в своята дясна ръка – тя е тази, която дава. Лявата ръка приема – нея може да поставиш спокойно в скута си или до тялото с отворена нагоре длан. Може да си права, удобно седнала или легнала. Затвори очи, вдишай дълбоко и издишай бавно няколко пъти, влез в покой. 

 

Представи си как през върха на главата ти влиза ярък бял лъч светлина, постепенно изпълва цялото ти тяло и през краката влиза в земята. След малко светлината потича през дясното ти рамо и достига минерала. Той започва да се изпълва с тази ярка бяла светлина. Когато е напълно и изцяло осветен, представяй си го как сияе за 2-3 минути. Отново вдишай дълбоко и издишай бавно няколко пъти, за да излезеш от визуализацията.

 

Зареждане на минерали при буря

Зареждане при буря

При буря и други природни стихии

Точно както минералите, така и метеорологичните явления са част от живата природа. Може да използваш взаимодействието между тях и да заредиш кристалите си при буря, силен вятър, дъжд, снеговалеж. Когато има светкавици и гръмотевици, въздухът е наситен с много силна енергия. Тя може да “захрани” кристалите, а после те да отдават тази енергия към теб в продължение на няколко дни. 

 

Всеки от тези методи за зареждане на минерали е достатъчно ефективен. Ти избери този, който най-добре приляга на личните ти усещания и нужди. Колкото по-добре взаимодействаш с твоите йони яйца и минерали, толкова повече ще ти помагат те. 

А ти как зареждаш своите кристали?

А ти как зареждаш своите кристали?

Споделено

Попитахме нашите клиентки как зареждат своите кристали. Тук споделяме някои от отговорите. Препоръчваме ти да ги прочетеш, тъй като може да откриеш вдъхновение за себе си и минералите, с които работиш.

“Когато пътувам, ги нося със себе си. Ако почивам на плажа, ги оставям на хавлията, за да се заредят от лъчите на слънцето, а докато те поемат от енергията му, аз им се радвам като на малки деца.” – Силвия Стойнова

“Зареждам ги на слънце или ги оставям да престоят една вечер на лунна светлина и са като нови.” – Елена Германова

“С любов и благодарност, слънчева светлина и нова луна. С морска или изворна, планинска вода.” – Десислава Гагова

“Най-често просто го държа в дланите си. Мисля си някакви хубави неща, спокойно ми е. Това е за мен най-лесният начин да дам енергия. Работи и с хора. :)
Като човек с душа от морето, съм носила едно от яйцата си с мен там. Седя си на любимия залив и просто съм го поставила в шепа, да поеме малко вятър и слънце. Направих го в момент на голяма промяна в живота си. И просто не исках и яйцето да носи нещо от старото преди.
Наскоро отнякъде ми дойде мисълта да му капна етерично масло. И толкова исках да го направя, че не ползвах яйцето, докато не купя масло.” – Росица Николова

“Благоговейно го приветствам с добре дошъл, държа го в ръце и се галим и опознаваме. След това го изчиствам на течаща топла вода, зареждам го със Слънце и Луна. Когато се зареди, го почиствам с етерично масло, според камъка – чаено дърво, лавандула или лимонена трева. И притихвам в медитация. Призовавам светлина и любов и ги вливам в мен и него, и го обичам и благодаря. Излъчвам намерението си и много гальовно го слагам на гърдите си. Обичаме се. Знам, че съм само негова пазителка, а той мой равностоен приятел. Когато се почувстваме течен кристал и двамата, сме свързани…” – Мирена Петрова

 

Автор: Анна Бончева

Заяви сега своето нефритено яйце - лесно и без регистрация

Получавай нашите статии за интимно и сексуално здраве безплатно на твоята поща!

Ние ценим личното ви пространство и никога няма да го нарушим.