Тест на перинеум

Как да подобрите състоянието на перинеума си?

Перинеумът – какво представлява?

Перинеумът  (или още наричан: мускул на половата система, срамно-опашен мускул (СО мускул), тазово дъно) е образно казано превръзката, която се намира между срамната и опашната кост. Заедно със заобикалящата го тъкан, освен пикочния канал, влагалището и ануса, яйчниците, фалопиевите тръби и матката, той поддържа и всички останали вътрешни органи. Перинеумът отговаря за уринирането и дефекацията, за половия акт и участва при изгонването на плода при раждане. Той е много чувствителен, защото е добре кръвоснабден.

Защо жената трябва да полага грижи за своя перинеум?

  • Силните вагинални мускули способстват за добро сексуално здраве, повишават либидото и предотвратяват изпускане на урина или пролапс в по-късна възраст.
  • Добре тренираният перинеум подобрява опита на жените по време на секс и оргазмите й.
  • Когато жената се научи да владее перфектно вагиналните си мускули, тя може с лекота както да достигне до кулминация, така и да доведе партньора си до там.

Кои са рисковите фактори, които водят до влошаване на състоянието на перинеума:

  • Бременност и раждане – Фактите показват, че проблемите могат да започнат още през бременността, но едно тежко раждане много повишава риска от увреждане на перинеума. Прочетете повече за нефритените яйца и раждалите жени.
  • Кашлица – Без значение дали е бронхиална, астматична или пушаческа, кашлицата предразполага към отслабване на перинеума.
  • Хроничният запек също може да доведе до слабост на тазовото дъно. Трябва да се обърне внимание на причината за неговата поява и да се създадат добри тоалетни навици.
  • Вдигане на тежести – Вдигането на тежки предмети създава натиск върху перинеума и това може да доведе до неговото отслабване. Жените в някои професии като медицински сестри или работещите в куриерски фирми са подложени на риск. Вдигащите тежести във фитнеса също трябва да внимават.
  • Менопауза – тазовите мускули са склонни да отслабват с увеличаване на възрастта – подкрепата на тъканта се влошава с времето.
  • Наднормено тегло – по-голямото тегло оказва натиск върху перинеума и увеличава риска от бъдещо изпускане на урина.
  • Застоелият начин на живот и наследственото предразположение са фактори, които също не трябва да бъдат пренебрегвани.

Как да установя  дали моят перинеум има нужда от упражнения с нефритени яйца?

Пробвайте при  уриниране да задържите струята и ако се справите – това е чудесно и място за притеснение няма. Ако просълзят няколко капки, вашият перинеум има нужда от укрепване. Хубавата новина е, че няма нищо притеснително и с редовни тренировки мускулатурата може да се тренира. Упражненията с йони яйце са лесен и бърз начин за нейното укрепване.

Обърнете внимание, че дори вашият перинеум да е силен, ако използвате йони яйца, ще увеличите своето сексуално удоволствие, ще подобрите цялостното си здравословно състояние и ще туширате бъдещи проблеми през менопаузата.

Жените, които практикуват упражнения с йони яйца, имат много добро физическо здраве, а техните полови органи са еластични като на млада жена. Прочете повече за йони яйцата, а ако имате въпроси, не се притеснявайте да ни зададете през контактната форма или да ни се обадите на телефон 0893002848.

Заяви сега своето нефритено яйце - лесно и без регистрация

Получавай нашите статии за интимно и сексуално здраве безплатно на твоята поща!

Ние ценим личното ви пространство и никога няма да го нарушим.