soul

Обсидиан – вход към подсъзнанието

В предишните публикации разгледахме ахат, розов кварц, опал, нефрит и авантюрин като материали за направата на йони яйца за вагинални тренировки, както и ползите от нефритените яйца. Следващата статия е посветена на обсидиана.  

 
От дълбока древност този камък и бил свързван с мистичната връзка между земята и небето – духовното и материалното. Обсидианът е предимно черен на цвят и в него няма образувания на кристализация, което го прави толкова тайнствен и свързван с подсъзнанието. Според науката той е природно стъкло. Често този камък бива свързван с раждането и несъзнаваната връзка с божественото. Нефритено яйце от този камък е един от най-добрите проводници между съзнавано и несъзнавано и повлиява чрез отключване и разбиране на дълбоко скрити в нас изживявания. В някои аспекти, той е подходящ за по-задълбочено себепознание и приемане на минали емоционални травми. Обсидианът помага за научаване на уроците в живота и спомага за претворяването на отрицателната в положителна енергия.   

 
Мистични сили 
Чистата му структура, напомня за кристално чистото и ясно мислене, което спомага за трезвото разбиране на всяко събитие в живота. Точно с това свое качество, той се свързва с женската енергия и помага за изчистването на миналото – изчистване, но с разбиране и вземане на поуки, градивни за нас.  

 

 

Дамата, която се свърже с този камък трябва да се подготви за надникване в себе си, по ясен и жив начин, което ще и помогне да се справи с много проблеми от миналото. Понякога този камък може да предизвика сънища или медитативни състояния свързани с картини, но това е изцяло с лечебна цел, защото неговата сила е в прочистването. При наличието на оплакване или вагинален дискомфорт, за което не сме си изяснили коренната причина, този кристал ще ни помогне да го разберем. Ако в миналото си сме имали лошо преживяване или събитие оставило негативен отпечатък в нас, то заниманията с йони яйце от обсидиан ще ни помогне да трансформираме отрицателната енергия и да я направим градивна за нас. Освен със своите лечебни и защитни сили, обсидиана е характерен със способността си да изкарва наяве скрити ни заложби и таланти.

Автор: Моника Господинова

Заяви сега своето нефритено яйце - лесно и без регистрация

и се възползвай от безплатна доставка

Получавай нашите статии за интимно и сексуално здраве безплатно на твоята поща!

Ние ценим личното ви пространство и никога няма да го нарушим.