soul

Обсидиан – пази от зли очи, дава сили

Минералът обсидиан освобождава човека от страх от външни и вътрешни промени.

Това е изключително необходима помощ, за да можем без тревожност, а с лекота и спокойствие да преминаваме през различните етапи от живота си. След като съзнанието е изчистено от страхове, обсидианът дава яснота какво в личността на притежателя му или в дадена ситуация е нужно да бъде усъвършенствано. Също така той дава прозрения къде има дисбаланс и по този начин могат да излязат възможности, които човек не е подозирал. Правейки упражнения с йони яйце от обсидиан, ще забележите как качествата му допринасят за подобрения във взаимоотношенията с околните и разбира се – с партньора Ви.

 

Черният обсидиан е мощен и креативен, увеличава контрола. Увеличава и негативните енергии, за да ги видите и да се освободите от тях. Използвайте го внимателно, защото може неприятни истини да излязат на повърхността. В такива случаи бъдете благодарни за яснотата, която Ви се дава. Бъдете устремени и без страх отстранете пречките по пътя си.

 

Много полезно качество на обсидиана е също това, че изчиства блокажи в подсъзнанието.

 

Работейки с него в тази насока, животът Ви може неусетно да се промени положително и да се почувствате освободени и обновени. По този начин този минерал спомага за проява на обективност, придобиване на мъдрост, както и приемане и отдаване на любов.


Обсидианът е защитник – той абсорбира отрицателните енергии и дава сили, когато са ви нужни. Може да Ви предпази от “зли очи” или уроки. Ако Ви се налага да се срещате с много хора и в тези случаи неволно възприемате техните настроения, обсидианът ще Ви помогне да се съхраните и заредите със сили.

 

обсидиан (1)

 

На физическо ниво този полускъпоценен минерал хармонизира енергиите на тялото.

 

Подпомага дейността на стомаха и червата, а както знаем – това са едни от най-чувствителните органи. Когато сме под стрес, като че ли “ни се свива стомахът”. При напрегнати ситуации някои хора спират да ядат, други пък са склонни да преяждат, подвластни на т.нар. “емоционално хранене”. В тези моменти обсидианът ще ни балансира и успокои, ще ни възстанови изгубената енергия.


Имайте предвид този ценен съвет: пречиствайте обсидиана под течаща вода, когато го използвате. Той е силен абсорбатор и има нужда от често разтоварване.


Много е подходящ за зодия скорпион, както и за всеки, който чувства, че има нужда от него.

 

woman-1909629_960_720

 

Споделяме с вас и статията на Моника Господинова за минерала обсидиан:

 

 

Обсидиан – вход към подсъзнанието

От дълбока древност този камък е бил свързван с мистичната връзка между земята и небето – духовното и материалното. Обсидианът е предимно черен на цвят и в него няма образувания на кристализация, което го прави толкова тайнствен и свързван с подсъзнанието. Според науката той е природно стъкло. Често този камък бива свързван с раждането и несъзнаваната връзка с божественото.

 

Йони яйце от този камък е един от най-добрите проводници между съзнавано и несъзнавано, и повлиява чрез отключване и разбиране на дълбоко скрити в нас изживявания. В някои аспекти той е подходящ за по-задълбочено себепознание и приемане на минали емоционални травми. Обсидианът помага за научаване на уроците в живота и спомага за претворяването на отрицателната в положителна енергия.   

обсидианМистични сили  


Чистата му структура напомня за кристално чистото и ясно мислене, което спомага за трезвото разбиране на всяко събитие в живота. Точно с това свое качество той се свързва с женската енергия и помага за изчистването на миналото – изчистване, но с разбиране и вземане на поуки, градивни за нас.  

Дамата, която се свърже с този камък трябва да се подготви за надникване в себе си, по ясен и жив начин, което ще й помогне да се справи с много проблеми от миналото. Понякога този камък може да предизвика сънища или медитативни състояния свързани с картини, но това е изцяло с лечебна цел, защото неговата сила е в прочистването.

 

При наличие на оплакване или вагинален дискомфорт, за което не сме си изяснили коренната причина, този кристал ще ни помогне да го разберем. Ако в миналото си сме имали лошо преживяване или събитие, оставило негативен отпечатък в нас, то заниманията с йони яйце от обсидиан ще ни помогне да трансформираме отрицателната енергия и да я направим градивна за нас. Освен със своите лечебни и защитни сили, обсидианът е характерен със способността си да изкарва наяве скритите ни заложби и таланти.

 

Слушайте интуицията си!

Заяви сега своето нефритено яйце - лесно и без регистрация

Получавай нашите статии за интимно и сексуално здраве безплатно на твоята поща!

Ние ценим личното ви пространство и никога няма да го нарушим.