Любов към себе си

Повече за енергийната женска същност, която обича истински

Женското Моджо

„Моджо“ това е умението да създадеш света в себе си, за който мечтаеш и да съумееш да го проектираш навън – за всички. Велика сила, която се крие под крилете на женствеността, но често забравяме за това колко значими можем да бъдем, стига да положим грижа първо за нас самите. Именно тази грижа е свидетелството за това колко значими и ценни сме, както значимо е слънцето за земята. Нашето тяло и живот е Земята, а Слънцето е грижата, която полагаме, за да бъдат те плодородни.

Обичайки и зачитайки истинската и пълната си същност, ние признаваме нейната значимост и проявяваме всички необходими грижи, които ни подхранват и развиват. Ние казваме сами на себе си „Да, аз съм прекрасна и заемам централно място в живот си!“ С тази заявка ние си даваме възможност да се превърнем в централна фигура в живота на другите, която те да обичат и обгрижват. Питаме се понякога как да привлечем любовта и вниманието на своя партньор… ами нужно е единствено да привлечем собствената си любов към нас самите. Това е трудно за женската природа, защото ние сме изначално отдаващи същества, които мислят първо за тези, които обичат. Щом обикнем някого, ние директно го поставяме пред себе си. Започваме да мислим за него, да се тревожим, да го обгрижваме, да запълваме максимално времето си с него и с всеки изминал ден неговият живот става наш. Той заема цялото ни ежедневие, заема предимно мястото в нашият ум. Случи ли се това, повярвайте ми – цялата ви енергия тече в негова посока. Това никога не е добре, защото ако само отдавате от енергията си всичко, което успеете да акумулирате някак се отича бързо извън вас, а идеята на съществуването ни е всеки да бъде енергиен център – не източник! В противен случай вие се губите.

Признаци, че енергията ви не тече в правилна посока:

1- Започвате да губите интерес към ежедневните си занимания.

2- Загуба на апетит.

3- Забравяте да полагате грижи към себе си.

4- Губите желание да следвате мечтите и целите си. Понякога се питате „Какво исках от живота, имах ли мечти?“

5- Не работите. – тук имам предвид онази работа, която развива вас като личност/ индивид със собствени позиции в този свят.

6- Изглеждате изтощена – не харесвате себе си и избягвате срещите с огледалото.

 

Как да акумулирам енергия за себе си:

1- Всеки ден правете по нещо малко само за себе си – каквото и да е то дори и чаша ароматно кафе, каквото само вие обичате!

2- Хранете се здравословно с любима, но свежа храна, която да ви дава сили. Грижата за тялото е основна грижа!

3- Всяка седмица, си купувайте или сътворявайте по дреха или аксесоар за себе си, който да подчертава красотата и женствеността ви.

4- Ако не работите- започнете! Намерете си интересно хоби или започнете някаква работа, която да ви дава някаква облага. Бъдете щастлива и креативна със собствената си реализация. Дори не става дума да бъдете изцяло материално независима, но задължително трябва затвърждавате и изразявате идентичността си чрез лично занимание.

5- Поставете огледало на ключово място в дома си и всеки път щом минете покрай него си казвайте „Обичам се, прекрасна и красива съм. Усмивката ми е толкова красива“. Обичайте всяка бръчица и всяко привидно несъвършенство. Харесвайте рошавата си коса и всеки ден увеличавайте мислите, които са свързани с вас. Концентрирайте потока ма мисловна енергия навътре, защото така, той ще циркулира правилно и навън.

6- Започнете да се грижите за интимното си пространство. Снабдете се с Йони яйце от полускъпоценен камък, които най-много ви допада и практикувате редовно. Полагайки тази нежност и интимност сама към себе си вие заявявате правото си да бъдете сексуално обгрижвана от своя партньор. Ще се изненадате колко мил и грижовен за вашето удоволствие ще бъде той!

Всички тези съвети не целят да ви превърнат в егоистка, а в енергийна женска същност, която обича истински. Само, когато изпълваме и храним себе си ние можем да изпълним и нахраним другите!

Автор: Моника Господинова

Заяви сега своето нефритено яйце - лесно и без регистрация

Получавай нашите статии за интимно и сексуално здраве безплатно на твоята поща!

Ние ценим личното ви пространство и никога няма да го нарушим.