Любов към себе си

Повече за енергийната женска същност, която обича истински

Женското Моджо

„Моджо“ – това е умението да създадеш света, за който мечтаеш, вътре в себе си, и да съумееш да го проектираш навън – за всички. Велика сила, която се крие под крилете на женствеността Често обаче забравяш колко значима можеш да бъдеш, стига да положиш грижа първо за теб самата. Именно тази грижа е свидетелството за това колко значима и ценна си, както е значимо Слънцето за Земята. Символ на твоите тяло и живот е Земята, а Слънцето е символ за грижата, която полагаш, за да бъде Земята плодородна.

Когато обичаш и зачиташ истинската и пълната си същност, ти признаваш нейната значимост и полагаш всички необходими грижи, които те подхранват и развиват. Чрез тези грижи ти казваш сама на себе си „Да, аз съм прекрасна и заемам централно място в животa си!“ С тази заявка си даваш възможност да се превърнеш в централна фигура в живота на другите, която те да обичат и обгрижват.

Питаш се понякога как да привлечеш любовта и вниманието на своя партньор… ами нужно е единствено да привлечеш собствената си любов към теб самата! Това е трудно за женската природа, защото ние сме изначално отдаващи същества, поради което мислим първо за тези, които обичаме.

Щом обикнеш някого, ти директно го поставяш пред себе си. Започваш да мислиш за него, да се тревожиш, да го обгрижваш, да запълваш максимално времето си с него и с всеки изминал ден неговият живот става твой. Той заема цялото ти ежедневие, заема най-голямо място в твоя ум.

Случи ли се това, повярвай ми – цялата ти енергия тече в негова посока. Това не е добре, защото – ако само отдаваш от енергията си – всичко, което успееш да акумулираш, някак се оттича бързо извън теб. А идеята на съществуването ни е всеки да бъде енергиен център – не източник! В противен случай се губиш…

Признаци, че енергията ти не тече в правилна посока:

1- Започваш да губиш интерес към ежедневните си занимания.

2- Загуба на апетит или прекомерен апетит – постоянна необходимост да запълниш празнина в себе си.

3- Забравяш да полагаш грижи към себе си.

4- Губиш желание да следваш мечтите и целите си. Понякога се питаш „Какво исках от живота, имах ли мечти?“

5- Не работиш. – тук имам предвид онази работа, която развива теб като личност/индивид със собствени позиции в този свят.

6- Изглеждаш изтощена – не харесваш себе си и избягваш срещите с огледалото, дори срещите с хора.

 

любовта към себе си усилва енергията в теб

любовта към себе си усилва енергията в теб

 

Как да акумулираш енергия за себе си:

1- Всеки ден прави по нещо малко само за себе си – каквото и да е – дори и чаша ароматно кафе, каквото само ти обичаш!

2- Храни се здравословно с любима, но прясна и свежа храна, която да ти дава сили. Грижата за тялото е основна грижа!

3- Всяка седмица си купувай или сътворявай дреха или аксесоар за себе си, който да подчертава красотата и женствеността ти.

4- Ако не работиш – започни! Намери си интересно хоби или започни някаква работа, която да ти дава някаква облага. Бъди щастлива и креативна със собствената си реализация. Дори не става дума да бъдеш изцяло материално независима, но задължително трябва да затвърждаваш и изразяваш идентичността си чрез лично занимание.

5- Постави огледало на ключово място в дома си и всеки път щом минеш покрай него, си казвай „Обичам се, прекрасна и красива съм. Усмивката ми е много красива“. Обичай всяка бръчица и всяко привидно несъвършенство. Харесвай рошавата си коса и всеки ден увеличавай хубавите мисли, които са свързани с теб. Концентрирай потока на мисловна енергия навътре, защото така той ще циркулира правилно и навън.

6- Започни да се грижиш за интимното си пространство. Снабди се с Йони яйце от полускъпоценен камък, който най-много ти допада, и практикувай редовно. Полагай тази нежност и интимност сама към себе си, защото така заявяваш правото си да бъдеш сексуално обгрижвана от своя партньор. Ще се изненадаш колко мил и грижовен за твоето удоволствие ще бъде той!

 

Йони яйца от розов кварц

Йони яйца от розов кварц

Всички тези съвети не целят да те превърнат в егоистка, а в енергийна женска същност, която обича истински. Само когато изпълваш и храниш себе си, ти можеш да изпълниш и нахраниш другите!

 

Автор: Моника Господинова

Заяви сега своето нефритено яйце - лесно и без регистрация

Получавай нашите статии за интимно и сексуално здраве безплатно на твоята поща!

Ние ценим личното ви пространство и никога няма да го нарушим.