практики с яйца

Практики за позитивно и градивно възприятие

Практики за позитивно и градивно възприятие

Одухотворяване и заземяване – техники с яйца

В съвремието жената е изправена пред множество изпитания всеки ден, в които от нея се изисква умението да лавира от една полярност в друга. Често се налага тя да бъде и мъж и жена, а понякога се губи между всички емоции и премеждия. Мислим си, че обстоятелствата ни определят и изкарват от нас различни проявления, но това в същината си има за цел да ни научи да контролираме механизмите си. Ние можем да определяме как ще реагираме така, че да се чувстваме добре и да се справяме максимално леко с всичко около нас. И тук не става дума за бягство от проблемите или решаването им с магическа пръчка, а с позитивно и градивно възприятие. Позитивно възприятие означава да добием реален поглед за ситуацията и да помислим за начини да я решим, вместо да изпадаме в кръговрата на несигурност, страхове и отчаяние. Всяко подобно събитие изисква от нас да повишим или заземим вибрациите си, за да се справим.
Ето и две практики, с Йони яйце, които ще ви помогнат да се справите и в двете ситуации.

Практика за одухотворяване: полезна е, когато сме се впримчили в страхове и притеснения по ежедневни задачки, които сякаш нямат край и всичко лежи на нашите плещи.
Подходящи са йони яйца от авантюрин или розов кварц. Поставете го във вагината си и започнете своите упражнения със стягане и отпускане на вагиналните мускули. Вдишвайте през носа и изпълвайте корема си и издишвайте до край през устата. Представете си как вдишвате хладен морски бриз, който преминава през тялото ви и издишайте така, че въздухът да облее мозъкът ви докато главата олекне. Правете колкото пъти е нужно, като си представяте, как тялото ви олеква и се разтапя в средата наоколо. Повтаряйте си, че сте лека като перо, което се носи по повърхността на океанското течение. Вие сте като листо, подхванато от лек ветрец. Усетете полета, и не полагайте усилие, просто дишайте и издишайте.
Практика за заземяване: подходяща е, ако сте разсеяни и имате нужда да концентрирате енергията си в посока за реализация на планове или ежедневни задачки.
– Добре е при упражненията да сте с ходила опрени в пода. Ако имате сандък с пръст и камъчета е прекрасно да стъпите в него. Ако имате възможност е добре да направите упражнението си прави, като се опитвате да задържите колкото можете яйцето в себе си без да падне. Така вие мислите и се фокусирате в действието и активирате вниманието си. Вдишвайте и издишвайте, като си представите, че пускате корени в земята под себе си надолу, а енергията ѝ протича нагоре по целите ви крака до основата на коремчето ви. Отново дишайте с корем, но концентрирайте енергията в долната част на тялото си. Правете го колкото време решите и можете да задържите мислите си в тази посока.

 

Автор: Моника Господинова

Заяви сега своето нефритено яйце - лесно и без регистрация

Получавай нашите статии за интимно и сексуално здраве безплатно на твоята поща!

Ние ценим личното ви пространство и никога няма да го нарушим.