перинеумът може да се заздрави с упражнения

Съчетаване на йони яйцата с упражненията на Кегел

 

Съчетаване на йони яйцата с упражненията на Кегел

 

Понякога жените задават следния въпрос:

 

“С какво упражненията с йони яйца са по-добри от упражненията на Кегел?”

Упражненията на Кегел представляват комплекс от специализирани техники за тонизиране и развитие интимните женски мускули и мускулите на тазовото дъно. Разработени са от немския гинеколог д-р Арнолд Кегел (1894 – 1981 г).

Целта на упражненията е да се повиши тонусът на перинеума – мускулите на тазовото дъно. В делничната ни активност тези мускули почти не функционират, затова с времето или под въздействието на различни фактори те отслабват и губят своята еластичност.

Това може да причини различни заболявания, а също и да влоши качеството на сексуалния живот.

Кегел-упражненията се препоръчват в различни случаи, включително при менопауза, за предотвратяване смъкването на тазовите органи, за профилактика и лечение на уринарна и фекална инконтиненция (незадържане на урина и изпражнения); също и за дълготрайно поддържане на сексуалното здраве, както и за превенция на възпалителни процеси в половата сфера.

Преди да се започнат самите упражнения, трябва да се определи къде точно се намират тазовите мускули – тоест, перинеумът.

За целта може да се използват 2 метода.

Първи метод

Когато уринирате, разтворете крака и се опитайте да спрете струята на урината, без да движите краката си.

Мускулите, които почувствате, че използвате за целта, са именно тазовите мускули или – както още ги наричат – мускулите на тазовото дъно.

Втори метод

Поставете пръст във вагиналния отвор и направете опит да го стиснете. Търсените мускули се присвиват точно около пръста. При това не бива да участват нито седалищните мускули, нито тези на корема или гърба.

 

Упражнения на Кегел 

След като се научите да усещате мускулите на тазовото дъно, е необходимо да определите състоянието на перинеума си. Как да го направите – вижте тук.  

Сега вече може да започнете упражненията.  Съществуват различни методи и комбинации с тях.

Ето един от вариантите, представен в 3 различни упражнения:

 

Стискане и “изтласкване”

Упражнение 1

Бавно стискане

Стегнете мускулите си, както при спиране на струята на урината. Бавно пребройте до три. Отпуснете.

 

Упражнение 2

Стискане

Стиснете и отпуснете мускулите на влагалището колкото може по-бързо.

 

Упражнение 3

Изтласкване

Напрегнете умерено тазовите мускули, както при ходене по голяма нужда или раждане.

 

Започнете с 10 бавни стискания, 10 стягания и 10 “изтласквания”. Изпълняват се 5 пъти дневно.

След 1 седмица добавете по 5 повторения към всяко упражнения, като продължите да ги изпълнявате 5 пъти дневно.

Добавяйте по пет повторения за всяко упражнение на седмица – докато повторенията стигнат до 30.

След това продължете да изпълнявате по 5 комплекса на ден за поддържане на тонуса. Може да увеличите броя на упражненията, но ако почувствате дискомфорт, това означава, че сте достигнали допустимия максимум.

За усилване на ефекта по време на упражненията може да държите йони яйце във влагалището си.

Както е лесно да се забележи, упражненията с йони яйца и кегел-упражненията не се противопоставят като методики едни на други, а напротив. Упражненията с йони яйца допълват, развиват и усъвършенстват кегел-упражненията.

 

Йони яйцата помагат за по-добри взаимоотношения

Упражненията с йони яйца внасят хармония във връзката

Защо само Кегел упражненията не са достатъчни?

  • с тях не може да бъде преодоляна вагиналната сухота, от която се оплакват много жени. Йони яйцата веднага повлияват този проблем. 
  • не може да  бъде повишена чувствителността на влагалището. За сравнение: йони яйцата масажират влагалището и подобряват неговата чувствителност. Това особено осезаемо се отразява върху сексуалния живот на жената, като дори жени, които никога не са изпитвали вагинални или мултиоргазми (последователни оргазми), започват да ги изживяват. Упражненията помагат жената да намери по-лесно своята Г точка.
  • чрез упражненията с йони яйца жената може да се научи да контролира различни мускулни части от перинеума си: например може стисне само тези, които са около влагалището, а тези около ануса да останат отпуснати. Това може също да се използва като тест дали добре владеете зоната: опитайте се да стиснете мускулите около влагалището, а тези около ануса да останат спокойни. Ако това не се случи, имате шанс да се научите да го правите лесно чрез упражненията с йони яйца.
  • техниката “маточно дишане”: Упражненията с йони яйца спомагат също така за по-голяма осезаемост и контрол върху влагалището. Те правят възможна и лесна една силна женска техника –  маточното дишане – която активизира и събужда жизнената ви енергия.

Така упражненията с йони яйца са доста по-силната алтернатива на Кегел упражненията. Те могат цялостно да благоприятстват физическото ви здраве, да подобрят съвместния живот в семейството и да внесат хармония в дома ви.

 

Желаем ви приятни и ползотворни практики!

Заяви сега своето нефритено яйце - лесно и без регистрация

Получавай нашите статии за интимно и сексуално здраве безплатно на твоята поща!

Ние ценим личното ви пространство и никога няма да го нарушим.