женственост

Съчетаване на нефритените яйца с упражненията на Кегел

Понякога жените задават следния въпрос: “С какво упражненията с нефритени яйца са по-добри от упражненията на Кегел?”

Упражненията на Кегел представляват комплекс от специализирани техники за тонизиране и развитие интимните женски мускули и мускулите на тазовото дъно. Разработени са от немския гинеколог д-р Арнолд Кегел (1894 – 1981 г).

Целта на упражненията е да се повиши тонуса на перинеума или мускулите на тазовото дъно. В делничната ни активност тези мускули почти не функционират – затова с времето или под въздействието на негативни фактори отслабват и губят своята еластичност.

Това може да причини различни заболявания, а също и да влоши качеството на сексуалния живот.

Кегел-упражненията се препоръчват в различни случаи, включително при менопауза, за предотвратяване на смъкването на тазовите органи, за профилактика и лечение на уринарна и фекална инконтиненция (незадържане на урина и изпражнения); също и за дълготрайно поддържане на сексуалното здраве, както и за превенция на възпалителни процеси в половата сфера.

Преди да се започнат самите упражнения, трябва да се определи къде точно се намират тазовите мускули – тоест, перинеума.

За целта може да се използват 2 метода.

Първи метод

Когато уринирате, разтворете крака и се опитайте да спре струята на урината, без да движите краката си.

Мускулите, които почувствате, че използвате за целта, са именно тазовите мускули или, както още ги наричат – мускулите на тазовото дъно.

Втори метод

Поставете пръст във вагиналния отвор и направете опит да го стиснете. Търсените мускули се присвиват точно около пръста. При това не бива да участват нито седалищните мускули, нито тези на корема или гърба.

След като се научите да определяте необходимите мускули, може да започнете упражненията. А преди това тук  може да определите състоянието на перинеума си.

Съществуват различни методи и комбинации с тях. Ето един от вариантите.

 

Стискане и “изтласкване”

Упражнение 1

Бавно стискане

Стегнете мускулите си, както при спиране на струята на урината. Бавно пребройте до три. Отпуснете.

 

Упражнение 2

Стискане

Стиснете и отпуснете мускулите на влагалището колкото може по-бързо.

 

Упражнение 3

Изтласкване

Напрегнете умерено тазовите мускули, както при ходене по голяма нужда или раждане.

 

Започнете с 10 бавни стискания, 10 стягания и 10 “изтласквания”. Изпълняват се 5 пъти дневно.

След 1 седмица добавете по 5 повторения към всяко упражнения – като продължите да ги изпълнявате 5 пъти дневно.

Добавяйте по пет повторения за всяко упражнение на седмица – докато повторенията стигнат до 30.

След това продължете да изпълнявате по 5 комплекса на ден за поддържане на тонуса. Може да увеличите броя на упражненията, но ако почувствате дискомфорт, това ще означава, че сте достигнали допустимия максимум.

За усилване на ефекта, по време на упражненията може да държите някакъв предмет във влагалището си.

Както е лесно да се забележи, упражненията с нефритени яйца и кегел-упражненията не се противопоставят като методики едни на други – а напротив, може прекрасно да се допълнят. Упражненията с нефритени яйца допълват, развиват и усъвършенстват кегел-упражненията.

Това което не може да направят Кегел упражненията за вас:

  • невъзможността да бъде преодоляна вагиналната сухота, от която се оплакват много жени.
  • Яйцата масажират влагалището и  подобряват неговата чувствителност. Това особено осезаемо се отразява върху сексуалния живот на на жената, като дори жени, които никога не са изпитвали вагинални или мултиоргазми (последователни оргазми), започват да ги изживяват. Упражненията помагат жената да намери по-лесно своята Г точка.
  • Упражненията с нефритени яйца спомагат също така за по-голяма осезаемост и контрол върху влагалището. Те правят възможна и лесна една силна женска техника –  маточното дишане – която активизира и събужда жизнената ни енергия.

Така упражненията с нефритени яйца са доста по-силната алтернатива на Кегел упражненията. Те могат цялостносно да благоприятстват физическо здраве на жената, да подобрят съвместния живот на партньорите в семейството и да внесят хармония в дома им.

Заяви сега своето нефритено яйце - лесно и без регистрация

Получавай нашите статии за интимно и сексуално здраве безплатно на твоята поща!

Ние ценим личното ви пространство и никога няма да го нарушим.