Silvia Mateeva

Силвия Матеева: Жената, която се влюби в мъж, сияе няколко месеца. Жената, която се влюби в себе си – цял живот!

Приятелки, отново в нашия блог гостува Силвия Матеева с интервю за силно нашумелия в последно време танц Мандала. Тя е една от първите сертифицирани треньорки по танца в България, обучавана при Наталия Вита от Москва. Силвия още е треньор по флиртология, женска енергия и цялостно женско щастие, последовател на най-големите световни школи за изкуството на флирта и комуникацията с другия пол. Тя е Рейки лечител и има дълги години практика в Кундалини Йога (една от най-мощните форми на йога). Повече за нея може да видите и в първото й интервю за нашия блог.

Силве, как би обяснила на жена, която не знае какво е танца, в едно изречение?

Обожавам следното определение за Мандала: чрез нея включваме матката, изключваме мозъка и получаваме всичко, което искаме от живота!

 

Как се запали по танца?

Запалих се чрез посещенията ми като участник първо при Диана Ананда. След това имах един от най-трансформиращите си тренинги и моменти в живота с Мандала и Натали Вита, която стана и нашата учителка в последствие. Никога няма да забравя този момент, всичко което изживях тогава и което последва. Тогава за първи път прогледнах ясно за всички начини, по които не обичаме себе си, по които се затваряме и за другите. До тогава си мислех, че знам какво е да обичаш себе си. Всъщност едва след това започнах истински да го разбирам и да обръщам живота си в тази посока.

 

Какво ти даде на теб  Мандала до тук?

Отчасти може би отговорих на въпроса… Яснота, нов по-дълбок начин да се обичам, да чувам вътрешния си глас и го следвам с доверие. Разбира се, неминуемо чрез мандала започваме да се чувстваме все по-добре в кожата си като жени. Това се отнася и за мен. Все още ми е много хубаво, когато хората ми казват, че светя отвътре, или че съм се подмладила и разхубавила в сравнение с предни години. Често чувам и въпроси като „Влюбила ли си се?” А знаем какво прави влюбването с нас… :)

 

Част от жените, които идват на моята страница търсят решение на здравословен проблем (вагинална сухота, изпускане на урина, пролапс, липса на желание за секс след раждане), а други имат затруднения с мъжкия пол? Танцът Мандала на кои от посочените жени може да окаже положително влияние?

Мандала действа изцелително на всичко, което касае женската полова система, както и сексуалността, способността да изпитваме страст и да се отваряме за мъжете. Това е нейната основна функция.

Отвъд това, чрез намеренията които избираме за себе си индивидуално по време на практика, можем да отработим всякакви житейски сфери. Много пъти обяснявам, че чрез Мандала можем по-бързо и надълбоко да затвърдим нови вярвания и убеждения за живота. Чрез специфичната работа с тялото те по-близо навлизат в подсъзнанието. И оттам започваме да привличаме друг тип хора и събития в живота си, да се чувстваме различно, да общуваме различно. Особено отношенията с мъжете, доверието, което имаме в тях, увереността ни до тях, отговори дали съм с правилния мъж – всичко това е процес, но се случва по-бързо и осезаемо чрез Мандала.

 

Какви предмети оставят най-често жените в кръга?

Най-често са може би портмонетата и баковите карти, както и бижута. Веднага след това идват нефритените яйца или други йони яйца от полускъпоценни камъни. Също се случва да оставят написаното си лист намерение, или скъпо писмо, емоционален предмет. Някои жени зареждат водата си и после я изпиват, което е чудесна идея.

 

Как нефритените яйца и Мандала са свързани?

Чудесен въпрос. На холистично и енергийно ниво – и двете работят за осбовождаване на блокажите ни, свързани с женствеността и сексуалността. Помагат да пускаме, каквото ни тежи, да се зареждаме с нова енергия, да насочим внимание и грижа към съкровени женски центрове в тялото. Както физически, така и енергийно, като вибрация. Съживяваме заспали съкровища, така да го наречем.

Най-добре действат, когато се комбинират. т.е. когато танцуваме Мандала с нефритено или друго йони яйце в себе си, ефектът и от двете се умножава. По-силно усещаме Мандала, по-силно действа и яйцето в нас.

На физическо и здравословно ниво, ще илюстрирам колко добре работи комбинацията с малък личен пример от преди няколко месеца. По време на едно пътуване осъзнах, че съм получила вагинални бактерии или гъбички. Много рядко ми се случва, но повечето жени разпознаваме това усещане безпогрешно. 10 дни бях в чужбина и се наложи да поддържам положението да не се влоши с топла вода сутрин, спокойствие и убеждение, че оздравявам лесно. Действително успях да задържа симптомите да не се влошат, но не и да изчезнат. При връщането ми веднага имах Мандала събитие в София. Танцувах с нефритено яйце в себе си, което правя много често. Това беше достатъчно. 2 дни по-късно осъзнах, че не усещам нищо повече. Една практика Мандала в съчетание с нефритеното яйце беше достатъчна, за да активира половата ми система да изхвърли неприятните бацили и да се самоизцели. Това си е и чудесно средство за профилактика. Разбира се това е един от много много случаи, когато двете средства в комбинация могат да подобрят значително здравето на женското ни тяло.

 

Кое е най-важното послание, което искаш да предадеш на жените?

Може да звучи като клише вече, но това е за мен пътят и истината: ОБИЧАЙТЕ СЕБЕ СИ. Може би го знаем на теория, но рядко го правим на практика. Рядко дори знаем и разбираме какво е това.

 

Така че първата ни стъпка е първо да осъзнаем къде постоянно предаваме себе си, къде не вярваме, че заслужаваме повече, къде си отказваме безусловна подкрепа, обич и прошка на самите нас. Оттам започва всичко. И после малко по малко да правим стъпки на себелюбов. Всеки ден по нещо мъничко, което да ни напомня „Аз се обичам”. От там тръгват всички истински и качествени промени в живота ни.

 

Как виждаш бъдещето на Мандала в България?

Светло, успешно и прекрасно! Чудесно е, че вече имаме първите треньори, които правят редовни практики. Засега сме само няколко, но отнякъде се започва. Мандала предизвиква видими промени чрез редовно практикуване. Това не е еднократен акт, който за един път променя всичко. Затова колкото повече редовни практики имаме, толкова по-бързо и трайно ще усещаме нещата.

 

Силвия Матеева и информация за събитията, които организира, може да намерите в нейната Фейбук страница.

 

Заяви сега своето нефритено яйце - лесно и без регистрация

Получавай нашите статии за интимно и сексуално здраве безплатно на твоята поща!

Ние ценим личното ви пространство и никога няма да го нарушим.