Яспис - йони яйце; връща радостта

Яспис – връща радостта, посочва верния път

Яспис – връща радостта, посочва верния път

Наименованието му идва от гръцки и означава “цветен, пъстър, ярък”. И наистина – видът му е разнообразно цветен и се отличава с най-различни шарки и петънца. Структурата му представлява декоративна, непрозрачна скала със съдържание на халцедон, кварц и други минерали – именно те го оцветяват в почти всички възможни цветове. Необичайните му цветови ивици са в резултат на начина, по който се образува – в газови кухини на вулканични скали.

 

Яспис

Яспис

 

В древен Египет са вярвали, че ясписът увеличава с*ксуалната сила, затова са носели амулети с него. В библейските текстове ясписът е посочен за Божи дар към човечеството и е бил първият камък, положен в основата при изграждането на Новия Йерусалим. Според индийската и индианската култура този минерал притежава магически и силни лечебни свойства. В древна Европа са го използвали, за да предизвикат валежи от дъжд. На някои индиански езици “яспис” означава “дъждоносен”. В Средновековието се е славел като камък на войните. 

 

Яспис - "дъждоносен"

Яспис – “дъждоносен”

 

Ясписът балансира мъжкия и женския принцип, Ин и Ян. Може и да не сте се замисляли, но равновесието между мъжката и женска енергии у всеки от нас е от основна важност за развиване и проявление на личния ни потенциал. При добро равновесие между мъжкия и женския принцип, в жените преобладава женският, а в мъжете – мъжкият, като и двата принципа у всеки един се изявява по здравословен начин. 

Равновесие между Ин и Ян

Равновесие между Ин и Ян

 

Ясписът също така подобрява с*ксуалността – канализира я, оздравява я, подсилва я. Влияе положително върху плодовитостта, улеснява процесите при бременност. Още по-добър ефект може да се очаква от тези свойства, ако практикувате с йони яйце от яспис. Комбинацията между физическите упражнения с яйцето и енергийното влияние на минерала би могла да даде чудесен ефект.

 

Ясписът оздравява сексуалната енергия

Ясписът оздравява с-ксуалната енергия

 

Още някои силни и много важни влияния на минерала яспис са:

  • осигурява защита
  • помага при хронична умора и изтощение
  • уравновесява кръвното налягане
  • успокоява психиката
  • предпазва от вредни приумици и прищевки
  • пази от разочарование, лоши мисли и негативни визуализации

Една от физическите функции на ясписа е да освобождава от стари натрупани токсини. В тази връзка – любопитен факт е, че той може да се използва за намаляване на теглото. За целта се прави ясписова вода, като се постави неголям къс от минерала в чаша вода. Престоява така една нощ и на другия ден може да се изпие на порции 1 час преди хранене. При запек е препоръчително да се изпие цялата чаша наведнъж, сутрин на гладно. 

Ясписът помага за намаляване на теглото, отслабване, освобождаване от токсини, детоксикация

Ясписът помага за намаляване на теглото и детоксикация

Пъстрият минерал хармонизира всички чакри едновременно. За да подейства, ясписът трябва да бъде в пряк контакт с кожата. Силно препоръчително е след всяка употреба да се почиства под топла течаща вода. Чудесен метод за презареждане е, като го поставите в купа с натрошен хематит. 

 

Този специален минерал ще се появи в полезрението ви, когато имате нужда от справяне с противоречията в живота си и сте на ръба на изтощение от екзистенциална криза. Ако чувствате, че сте изгубили себе си, изберете го за свой спътник и той ще посочи верния духовен път за вас. Само бъдете отворени за знаците.

 

Ясписът посочва пътя на душата

Ясписът посочва верния път

 

В случай, че ясписът ви е вдъхновил или е провокирал размисли у вас – вероятно самият той ви призовава да поемете по пътя на собственото си преродено съзнание. Свържете се с нас, за да ни попитате какви размери йони яйца от яспис имаме налични. Ще се радваме да отговорим, ако имате и други въпроси.

Можете да ни пишете във фейсбук тук, за да ви ориентираме в избора на размер и кристал за йони яйцето.

Или да разгледате онлайн магазина – директно тук.

Мили дами, използвайте лятото пълноценно – погрижете се за своята женственост с любов към себе си!

А, ако почувствате порив – споделете тази информация с ваши близки. Може би още някой в обкръжението ви има нужда от тази информация…

 

Автор: Анна Бончева

Заяви сега своето нефритено яйце - лесно и без регистрация

Получавай нашите статии за интимно и сексуално здраве безплатно на твоята поща!

Ние ценим личното ви пространство и никога няма да го нарушим.