женственост

Как да се почувстваме привлекателни?

Често ми споделяте, че не се чувствате привлекателни. Живеем във време, в което жените са смятани за принадлежност, за красива вещ, която краси мъжа. За съжаление не всяка жена е оценявана. Приети са определени стандарти за красота и всичко различно от тях е смятано за недостойно и грозно.

 

Трябва ли да се чувстваме потиснати от обществото само защото не отговаряме на някой от приетите стандарти? В никакъв случай не трябва да се чувстваме непривлекателни. Ще помислите, че е лесно да се каже, но трудно да се постигне. Точно затова ето няколко съвета, с които ще забравите за натрапчивите и негативни мисли и ще повярвате в красотата, която притежавате.

 

  1. Не се сравнявайте с другите

 

Грешката, която всички жени правим, е да се сравняваме с другите около нас. Всеки човек е различен и има различна генетична основа. Някои са по-ниски и по-слаби, а други  по-високи и по-закръглени.

 

Това съревнование ще ви накара да се почувствате незначителни и непривлекателни. Ще замъгли реалната преценка и ще породи негативни емоции. Забравете за сравненията и съсредоточете вниманието единствено върху вас самите. Достатъчно красиви сте, за да гледате себе си и да не се сравнявате с другите жени.

 

  1. Не се критикувайте

 

Често жените, които обръщат прекалено много внимание на себе си и мислят за външността, намират повече недостатъци.

 

Не се вторачвайте в себе си и ще се почувствате по-привлекателни. Разбира се, това не означава да не се поддържате в приличен вид. Просто не се задълбочавайте във всяко едно нещо. На всеки се случва да има пъпка или торбички под очите. Това не означава, че не сте красиви. Точно обратното, красотата се крие в несъвършенствата.

 

  1. Забравете за връзките

 

Един от показатели за красота е дали имаш мъж до себе си. Отново поредното безумие, коeто няма нищо общо с външността на жената. Много дами предпочитат да бъдат сами, защото нямат време за връзки и желаят да отделят внимание единствено на работата. Други смятат, че е по-добре да са необвързани, отколкото с лоша компания.

 

Мъжът не определя хубостта на нежния пол. Дали ще има взаимоотношения, или не зависи от жената и нейните желания. Не се чувствайте зле от мисълта, че нямате партньор. В правилното време и на правилното място той ще появи. Срещнете ли човека, ще осъзнаете, че терзанията, които сте имали относно външността  и личността си, са били напразни.

 

  1. Килограмите и височината не са фактор

 

Няма как да не засегнем една от най-нашумелите теми на разговор за всяка жена.

Всички знаем за мерките на моделите 90-60-90 и поне 180 височина. Тези така желание мерки са станали мания за някои. Те са причината винаги да искаме да бъдем с няколко килограма по-слаби и с няколко сантиметра по-високи. Те превръщат жените в затворници на собствените им тела.

 

Красотата идва в различни форми. Не трябва да бъдете като моделите, с които всички сме добре запознати. Стремете се да бъдете най-добрата версия на себе си, а не на някого друг. Забравете за килограмите и височината, те не са важни. Ако се чувствате добре от това, което сте, мерките са без значение.

 

  1. Уважавайте себе се

 

Един от навиците на дамите, е да застават пред огледалото и да се критикуват. През ума им преминават хиляди мисли, които не правят друго освен да потискат самоуважението и самочувствието им.

 

Как искате да бъдете харесвани и уважавани, ако самите вие не смятате за необходимо да го правите?  Вместо да обиждате и критикувате външността си, правете точно обратно. Всеки път, когато харесвате нещо у себе си, направете си комплимент. Тайната е да не обръщате внимание на недостатъци, а да оценявате останалите съвършенства.

 

  1. Не се срамувайте от години

 

Двете неща, които жената никога не трябва да издава, са нейните години и килограми.

 

Попадаме на поредния безсмислен стандарт, че с възрастта жените погрозняват.  Остаряването е нормален и естествен процес, през който всеки един от нас преминава. Нужно ли да изпадаме в депресия и да се мразим само защото не сме на 25?

 

Обичайте възрастта си и не й обръщайте внимание. Колкото по-малко се вторачвате в нея, толкова по-малко ще ви личат годините. Съсредоточете се върху емоции, които изпитвате и възрастта, на която всъщност се чувствате.

 

  1. Обичайте себе си

 

Безспорно най-добрият съвет е да обичате себе си. Независимо дали сте високи или ниски, дали сте слаби или пищни, любовта към вас самите е на първо място.

 

Трябва да се превърне в приоритет да уважавате, цените и обичате себе си. Притежавате безброй качества, които ви правят уникална и неустоима. Повярвате ли в това и обикнете ли себе си, и околните ще ви обикнат.

 

Всяка жена е уникална и съвършена по свой начин. Външната красота е просто отражение на личността. Отнасяйте се добре към себе си и скоро ще се почувствате по начин, по който не сте изпитвали досега. Разбира се, няма как да не спомена за любимите ми яйца – всяка жена, която е избрала да ги има, показва  уважение и любов към тялото си.

 

Заяви сега своето нефритено яйце - лесно и без регистрация

Получавай нашите статии за интимно и сексуално здраве безплатно на твоята поща!

Ние ценим личното ви пространство и никога няма да го нарушим.