женственост

Как да се почувствате привлекателни?

Често ми споделяте, мили жени, че не се чувствате привлекателни. За съжаление много жени днес се чувстват неоценени и незабелязани. Живеем във време, в което жените са смятани за принадлежност, за вещ, чиято функция е да краси мъжа. Приети са определени стандарти за “красота” и всичко различно от тях е смятано за недостойно и грозно.

 

Трябва ли да се чувствате потиснати от обществото, само защото не отговаряте на някой от приетите стандарти? Но тези стандарти са илюзорни, изкуствено наложени, и вие в никакъв случай не бива да се чувствате непривлекателни! Ще помислите, че е лесно да се каже, но трудно да се постигне? Зависи от вас самите.

Всъщност проблемът е в съзнанието на жената. Тя се оставя да бъде пренебрегната, дискриминирана и отхвърлена най-напред от самата себе си. Но започне ли самата тя да се обича, харесва, уважава и да се грижи за себе си, постепенно всички около нея започват да я забелязват, ценят и обгрижват.

Предлагаме ви няколко съвета, с които ще забравите за натрапчивите и негативни мисли, и ще повярвате в красотата, която притежавате.

 

  1. Не се сравнявайте с другите

 

Грешката, която може би често правите, е да се сравнявате с другите около вас. Всеки човек е различен и има различна генетична основа. Някои са по-ниски или по-високи, други по-слаби или по-закръглени.

 

Това съревнование ще ви накара да се почувствате незначителни и непривлекателни. Ще замъгли реалната преценка и ще породи негативни емоции. Забравете за сравненията и съсредоточете вниманието единствено върху вас самите. Достатъчно красиви сте, за да гледате себе си и да не се сравнявате с другите жени.

 

  1. Не се критикувайте

 

Често жените, които обръщат прекалено много внимание на външността, си намират повече недостатъци, отколкото изобщо някой би могъл да забележи.

 

Не се вторачвайте в себе си и ще се почувствате по-спокойни и привлекателни. Разбира се, това не означава да не се поддържате в приличен вид. Просто не се задълбочавайте във всяко едно нещо. На всеки се случва да има пъпка или торбички под очите. Това не означава, че не сте красиви. Точно обратното, красотата се крие в несъвършенствата.

 

  1. Забравете за връзките “на всяка цена”

 

Един от показателите за красота е дали имаш мъж до себе си. Сериозно ли?! Отново поредното безумие, коeто няма нищо общо с външността на жената. Много дами предпочитат да бъдат сами в определен период, защото нямат време за връзки и желаят да отделят внимание единствено на работата си. Други смятат, че е по-добре да са необвързани, отколкото с неподходяща компания, и изчакват наистина най-подходящия партньор.

 

Мъжът не определя хубостта на нежния пол. Дали ще има взаимоотношения или не – зависи от жената и нейните желания. Не се чувствайте зле от мисълта, че нямате партньор. В правилното време и на правилното място той ще се появи. Срещнете ли човека, ще осъзнаете, че терзанията, които сте имали относно външността и личността си, са били напразни. Ако той е наистина подходящ за вас, с поведението си ще ви покаже, че вие сте най-красивата!

 

  1. Килограмите и височината не са фактор

 

Няма как да не засегнем една от най-честите теми на разговор за всяка жена.

Всички знаем за мерките на моделите 90-60-90 и поне 180 височина. Тези така желани мерки са станали мания за някои жени. Може би те са причината винаги да искате да бъдете с няколко килограма по-леки и с няколко сантиметра по-високи. Този безумен, изкуствено наложен стандарт превръща много жени в затворници на собствените им тела.

 

Красотата идва в различни форми. Няма нужда да бъдете като моделите, с които всички сме добре запознати от модните подиуми и рекламите. Стремете се да бъдете най-добрата версия на себе си, а не на някого другиго. Забравете за килограмите и височината, те не са важни. Ако се чувствате добре от това, което сте, мерките са без значение. 

 

  1. Уважавайте себе се

 

И вие ли имате онзи вреден навик да заставате пред огледалото и да се критикувате? И сигурно през ума ви преминават хиляди мисли, които не правят друго, освен да потискат самоуважението и самочувствието ви.

 

Как искате да бъдете харесвани и уважавани, ако самите вие не се уважавате и цените?  Вместо да обиждате и критикувате външността си, правете точно обратно. Всеки път, когато харесвате нещо у себе си, направете си комплимент. Тайната е да не обръщате внимание на недостатъци, а да оценявате съвършенствата. Всяка жена има съвършенства, дори повече от недостатъците. Позволете на съвършенствата да се покажат, забелязвайте ги всеки ден и благодарете на Твореца за тях!

 

  1. Не се срамувайте от годините си

 

Двете неща, които жената никога не трябва да издава, са нейните години и килограми.

 

Този безсмислен стандарт вече е демоде: че с възрастта жените погрозняват.  Остаряването е нормален и естествен процес, през който всеки един от нас преминава. И той също носи красота! Нужно ли е да изпадате в депресия и да се мразите, само защото вече не сте на 25?

 

Обичайте възрастта си и знаците, които времето оставя върху външния вид, защото всяка възраст е красива посвоему. Благодарете за ценните качества, които сте придобили в годините. Бъдете млади по дух!

Колкото по-малко се вторачвате във възрастта на тялото си, толкова по-малко ще ви личат годините. Съсредоточете се върху емоции, които изпитвате и възрастта, на която всъщност се чувствате.

 

  1. Обичайте себе си

 

Безспорно най-добрият съвет е да обичате себе си. Независимо дали сте високи или ниски, дали сте слаби или пищни, любовта към вас самите е на първо място.

 

Уважавайте, ценете и обичайте себе си – превърнете тези чувства в приоритет. Притежавате безброй качества, които ви правят уникална и неустоима. Повярвате ли в това, обикнете ли себе си – и околните ще ви обикнат.

 

Всяка жена е уникална и съвършена по свой начин. Външната красота е просто отражение на личността. Отнасяйте се добре към себе си и скоро ще се почувствате по начин, който не сте изпитвали досега. Разбира се, и тук ще спомена любимите ми йони яйца – всяка жена, която е избрала да ги има, показва уважение, любов и грижа към тялото си.

 

Живейте в любовта!

Юлия

 

Заяви сега своето нефритено яйце - лесно и без регистрация

Получавай нашите статии за интимно и сексуално здраве безплатно на твоята поща!

Ние ценим личното ви пространство и никога няма да го нарушим.