Силвия Матеева

Силвия Матеева: “Има път за всяка жена да живее с усещането, че е съвършена богиня!”

Има път за всяка жена да живее с усещането, че е съвършена богиня!

Нашият следващ гост е Силвия Матеева. Тя днес е отдадена със сърцето си на една голяма идея – да помага на жените да преоткрият себе си. А как тя постига това заедно с тях? Като ги напътства да събудят своя потенциал и истинска красота, да живеят живота си в наслада, увереност, страст и усещане за пълноценност.

До това призвание днес я водят практики от редица учения през Кундалини йога, Рейки и Даоистки практики, до обучения като треньор за личностно развитие, включително при Наталия Кобилкина.

Събирайки в работата си най-доброто от древните и модерни техники, тя вярва, че има път за всяка жена да живее с усещането, че е съвършена богиня – независимо дали в любовта, секса, работата или просто със самата себе си.

 Един от тези пътища според нея е в преоткриването нашите източници на женска сексуалност и енергия – нашите вагина и матка. В западната култура сме свикнали да ги редуцираме до тяхната функция при секс, раждане и пр., но те са много повече от това! Както самата Силвия казва:

Да излекуваме и събудим енергията във вагината и матката, е да събудим източника на магнетичност, да излекуваме тялото на много дълбоко ниво!

От чисто физически симптоми и проблеми в тези области, до разгръщане на истинско удоволствие в секса и усещането, че сме силно желани жени – всичко това може да се постигне с малко постоянство в една доста приятна работа, споделя още тя.

 

Силвия открива упражненията с йони яйцата при проучването на различни даоистки техники и също при онлайн обучения на някои от най-известните американски сексоложки. След това прилага наученото на практика, за да открие колко бързо и сигурно могат да се постигнат резултати – при това с удоволствие!

Част от нейната работа в тренинги и уебинари е свързана именно с женското здраве, сексапил и сексуалност. А практиката с йони яйца за нея е неизменна част от това – с много по-добро усещане и приемственост от тялото, в сравнение с известните кегелови топки например.

Затова и в момента стартира различни обучения, свързани с използването на яйцата и популяризирането им сред българските жени – защото вярва, че това е истинско и същевременно много достъпно съкровище от природата, което не може и не бива да остава скрито за всички нас!

Силве, кога се породи в теб интересът към темата за развиване на женствеността? Какво го провокира?

Аз мисля, че всяка жена живее с този интерес от детството си, той не е нещо, което идва и си отива. Въпросът е по-скоро кога осъзнаваме, че женствеността ни е в нашите ръце! Кога разбираме, че имаме всичко нужно и просто трябва да го събудим, да го съживим.

Определено мога да кажа, че за мен най-голяма роля изигра Наталия Кобилкина. Още от самото начало, когато се запознах с нея, с участието си в семинара й Гейши 1.

Кога научи за йони яйцата? Веднага ли реши да се сдобиеш с тях?

За йони яйцата чух за първи път по време на онлайн обучение на една забележителна американска сексоложка – Ким Анами. Тя ме запали по тях и започнах да проучвам въпроса по-дълбоко чрез даоистките практики. И – да, почти веднага след това потърсих къде в България мога да ги намеря, и си поръчах.

Може ли да разкажеш повече за ползите от йони яйцата? Защо според теб трябва жените да правят упражнения с тях?

Може много да се говори по това, но в основата си работата с йони яйцата е работа с един от най-важните ни органи като жени – вагината. При това важен както във физическо, така и в емоционално и енергийно отношение.

Тренирайки мускулите й, ние ставаме истински чувствителни при секс, покачват се възбудата и способността да получаваме оргазми. Също така тя остава стегната и гъвкава дори след раждане. Да не говорим, че жени, правили редовно упражненията, ще преживеят много по-леки раждания!

Жената остава за по-дълго в своята полова младост, радва се на добро полово здраве като цяло. Дори всяка гъбичка или бактерия се проявява само ако нашата система го позволи!

Но отвъд това за мен е много силна ползата за лечението на сексуални блокажи, непреработени травми, свързани със сексуалността и женствеността ни, както и минали обиди и разочарования от мъже. Тези упражнения за няколко минути на ден помагат всичко това да се изчисти, освободи, изцели.

Позволява ни да влезем в оргазмичната си сила на жени така, както сме родени.

За женската сила и сексуалност

Силвия Матеева

Какво ти дадоха на теб лично упражненията с йони яйцата? Би ли ни разказала повече за ползите при секс от яйцата?

Аз мога да кажа, че най-бързото, което се забелязва, е повишената чувствителност при секс. Поне при мен определено беше така. Може би дори след 10 дни упражнения вече усещах разликата и по-бързо стигах до осезаеми и върхови удоволствия.

Наред с това много ценна е за мен практиката след упражнения да записвам в един специален дневник своите усещания. Когато имам време за това, го правя – това е безценна практика. Тогава от нас излизат неща, които иначе не подозираме. Излизат прозрения и емоции, за които иначе не си даваме сметка.

Не случайно казват, че вагината за жената е също толкова важен орган на интуицията, както и сърцето.  

Помагаш на жените да открият по-доброто си “аз”. Къде е мястото на яйцата в една наша по-добра версия? Какво място имат яйцата при нашето осъзнаване?

Току-що засегнах част от този въпрос. Вагината – когато сме истински свързани с нея – е източник на интуиция. А грижите и любовта, които й даваме, ни помагат всъщност да се влюбваме в себе си като жени, изцяло.

Правиш физически упражнения с вагината, но резултатът е далеч повече от това – след това ставаш и дори при най-ежедневните си дейности просто се чувстваш 100% жена, усещаш женствеността си във всяка твоя клетка.

Някои наши читателки изпитват известни притеснения да използват йони яйцата. Има ли нещо срамно в тях?

В самите яйца разбира се няма нищо срамно. Но такива усещания не са редки и те са само знак, че сексуалността ни има нужда от изцеление. Те показват, че там има много блокажи, може би минали травми или обиди, които чакат да бъдат освободени.

Трудно можем да бъдем свободни в секса, да се отпускаме за удоволствията му, ако се срамуваме дори от собствените си сексуални органи или грижата за тях!

Бих казала, че жените, които изпитват най-големи смущения, имат най-спешна нужда от работа с яйцата. И ще получат най-големи ползи и трансформации в живота си, ако успеят да минат през това предизвикателство.

Споделяла ли си с  твоите близки за упражненията с йони яйцата? Какво им е мнението?

Сестра ми, както и всички мои приятелки, са наясно. Принципно нямам проблем да споделям за всички мои практики, включително и на приятелите ми мъже. Като цяло в моя кръг няма предубеждения или смущения по този въпрос.

А партньорът ти как приема йони яйцата?

Когато съм споменавала, му е било по-скоро забавно и любопитно.

 

Изцеление на източника

Силвия Матеева – женски практики

 

Кое е любимото ти упражнение с йони яйцата?

Малко трудно се описва в текст… Но това е упражнение на три фази – във всяка фаза яйцето се намира в различен регион на вагината. От най-външния към най-вътрешния. Във всеки регион се правят по 15 вдишвания и издишвания с отпускане и свиване на мускулите около яйцето. Като между всяка от трите части имаме около минута дишане по микрокосмическата орбита.

На 30 ноември от 19 часа, ще може да чуете подробно обясненията по това упражнение, както и още ефективни упражнения, ако присъствате на безплатния ми уебинар „Ярка сексуалност и оргазми с нефритени яйца.” 

Ако трябва с едно изречение да опишеш ползите от яйцата, кое би било то?

Завръщане към истинската ни същност.

Ти си черпила знания както от източната мъдрост, така и от западни сексолози. Какви са приликите и разликите между тях?

Тези сексолози, които използват подобни методи, черпят до голяма степен идеите си именно от Изтока. Разликата е, че правят нещата по-смилаеми, по-пригодени за съвремието. Също така някои съвременни специалисти вземат под внимание факта, че днес енергиите текат по-бързо, нещата се случват по-бързо и не всяка практика се нуждае от къртовска дисциплина или 2 часа на ден. Това може би е било необходимо някога, преди векове, но вече осъзнатостта на хората се покачва с всеки ден, епохата е нова и резултатите идват значително по-бързо! За което сме и истински благословени…

Кое според теб е най-важното качество, което една жена трябва да притежава?

Вяра и любов към себе си. Както и излъчване на любов въобще.

Нефритените яйца се препоръчват при изпускане на урина, вагинална сухота, пролапс. Освен тези медицински показания, на какъв тип жени би ги препоръчала?

Както вече разбрахме, на жени, които трудно се възбуждат, не изпитват удоволствие по време на секс или трудно достигат до оргазъм. Но също жени, които са преживели някаква сексуална травма – в истинския смисъл на думата – или дори отхвърляне от мъж, което жената е възприела тежко.

Много ще помогнат на жени, на които предстои да раждат, или такива, които са раждали и искат да стегнат отново вагиналната си мускулатура.

И не на последно място – на жени, които искат да се усещат по-женствени и магнетични, които искат да привличат просто с присъствието си.

Какво искаш да пожелаеш на читателите на нашия блог?

Да вярват в себе си. Да вярват, че всяко нещо има решение и животът наистина може да бъде чудо. Да си позволяват да обичат себе си и другите свободно и без задръжки.

 

 Повече за Силвия Матеева вижте на нейната фейсбук страница: Silvia Mateeva (@silvi.mateeva)

 

Заяви сега своето нефритено яйце - лесно и без регистрация

Получавай нашите статии за интимно и сексуално здраве безплатно на твоята поща!

Ние ценим личното ви пространство и никога няма да го нарушим.