Йони яйце и щастие

В търсене на щастието

В работата и ежедневието си всеки ден се сблъскваме с въпрос, който занимава всички нас… Какво е щастието? Мислейки/търсейки отговора, който ще ни помогне да достигнем душевен комфорт, ние преминаваме през различни фази, които ни носят нови знания, умения, постигаме различни цели и сякаш епогея на щастието някак ни убягва. На моменти си мислим, че точно сега сме намерила златната нишка, но много бързо нещата се изплъзват от ръцете ни и ето ни отново… – търсещи онази блажена форма на мир със себе си.  
Днес ще разгледаме въпроса по един малко по-различен начин…  
Лутайки се през неспирните желания, които ни обземат, да се развиваме и обогатяваме, да увеличаваме познанията и уменията си…. Да се борим със страховете си, с гнева, със страстите си, а после да прегръщаме любовта и да преследваме мечтите си разбираме, че живота ни се основава на постоянно движение! Движение, което не можем да спрем дори и да искаме, тогава как бихме могли да задържим само една от всички тези емоции? Вселената ни се основава на постоянна динамика, което няма как да спре само в една полярност. Нищо и никъде не е статично, как тогава можем да изискваме това от себе си? Всеки процес, който ни развива и променя е път към нашето щастие. Така ние се доближаваме все повече и повече, защото разгръщаме себе си и смъкваме собствените си бариери. Всеки миг без страх, всеки миг на споделеност е нашият миг. Когато поставяме цели пред себе си и ги постигаме, ние се себереализираме и достигаме вътрешно удовлетворение.  
При упражненията с Йони яйце е много важно да държим в мислите си точно това разбиране за щастието. Всеки постигнат резултат е крачката напред. Радвайте се и мечтайте, обичайте себе си и прегръщайте всяка малка победа, именно тя е това, което е най-важното нещо за Вас. Погледа навътре в нас като жени е поглед в бъдещето ни, защото с всяка крачка ние изграждаме. Помислете за липсващите брънки в живота си, за които знаете, че може да се погрижите и положете тази грижа първо към себе си – към онази частичка, която бихте били ако вече притежавате желаното. Как бихте се чувствали? Как бихте изглеждали, как бихте се държали? А сега се погледнете в огледалото и просто започнете! Грижата за собствената женственост в онази така желана посока, ни изменя, за да се подготвим за промяната. Като осъзнати същества ние е хубаво да съумяваме да променяме себе си към желаните събития, а не да се оставяме обстоятелствата да променят нас!
Позволете на щастието в малките му прояви да изпълни живота ви и нека заедно положим основите.

Автор: Моника Господинова

Ако статия ви е харесала, може да прочетете и друга статия от същата авторка: Визуализация с Йони яйце.

Заяви сега своето нефритено яйце - лесно и без регистрация

Получавай нашите статии за интимно и сексуално здраве безплатно на твоята поща!

Ние ценим личното ви пространство и никога няма да го нарушим.