Зелен авантюрин

Авантюрин – смелият е щастлив

Вече сте запознати със спецификите и ползите от яйцето като форма и приложение, както и от материалите за изработката му като розов кварц, опал, нефрит. Сега е момента, в който ще разгледаме и авантюрина.

Всяко ново начало започва с доза приключенски дух, смелост и разбира се творчески импулс. Името на този изключително красив микрокристален кварц – Авантюрин, загатва за голямата сила, която той носи в себе си. Той се добива в Танзания, Индия, Китай и Чили като събира в себе си екзотиката от тези страни. Неговата кристална клетка придава много нежен блясък и активира творческата енергия. Камъкът е изключително подходящ за дамите искащи да активират нови творчески сили в себе си и да се освободят от всичко старо, което ги задържа в застой.  
Изкуството да бъдеш жена и мистичните сили на Авантюрина.
Силата на кристала, дава допълнителен тласък към новото във всеки, който го избере за себе си. Самият избор определя нивото на съвместимост между кристала и притежателя му, затова е важно той да се прави импулсивно без излишно анализиране. Колкото по-свързани се чувствате, толкова повече имате необходимост да освободите в себе си големият енергиен поток, принадлежащ само на жените. Той е силен вихър от емоции, желания, стремежи, които дават тласък на развитието в живота, а също действа като вдъхновение за мъжката аудитория.  
Авантюринът с различните му нюанси спомага за отключване потоците в човешкото тяло, като бива свързан с чакрите. Например червеният и оранжев камък се свързват с първа и втора чакра ( коренната чакра и пъпната), които са енергийната основа на всяка жена. Изключително подходящи са йони яйцата в тези цветове, защото помагат точно за отварянето на тези зони, които са основен акумулатор на женска енергия и отговарят както за успех в личен план, така и за материалните и професионални успехи.

 

Наличието на блокажи в тези две чакри водят до проблеми в гениталната област, застой в професионален план, неспособност за изпитване на удоволствие и други, но за разлика от другите камъни Авантюрина не лекува, а дава импулс за развитие. Той би бил истински полезен ако ви липсва смелост и решителност, за да реализирате желанията си, а също да се освободите от излишните си задръжки в сексуален план (например след раждане, при менопауза, при липса на оргазъм или при вагинална сухота). Йони яйце от този кристал ще стимулира по-бързото ви излизане от старото и ще допринесе за отваряне на енергията Ви в симбиоза с нови силни емоции разгръщащи женствеността.  

Йони яйце от авантюрин

Зелен авантюрин

Авантюрин в други нюанси би повлиял благотворно в още няколко направления:
Зелен – изпитване на щастие, освобождаване от предразсъдъците.
Светло син – способност да изразявате щастието си и да говорите за желанията си.
Тъмно син – способност да фантазирате, мечтаете, творите. В този нюанс камъка е изключително полезен за дамите с творческа нагласа.  
А ключът към щастието е в умението да се радваме, мечтаем, приемаме и съумяваме да бъдем смели, за да постигаме целите си.

Автор: Моника Господинова

Ако публикацията ви е харесала, ще се радваме да я споделите с приятелка, а ако търсите щастието за нея или за себе си – може да поръчате яйце от авантюрин или да продължите да четете нашия блог за женско здраве.

Заяви сега своето нефритено яйце - лесно и без регистрация

Получавай нашите статии за интимно и сексуално здраве безплатно на твоята поща!

Ние ценим личното ви пространство и никога няма да го нарушим.