Зелен авантюрин

Авантюрин – баланс между мисли и емоции

 

Авантюрин – баланс между мисли и емоции

Авантюринът е позитивен минерал, който прочиства енергийното тяло като неутрализира емоциите и мислите. Такова прочистване е от изключителна важност, защото в нашето енергийно тяло се наслагват енергии, генерирани от нашите собствени емоции и от емоциите на околните. По този начин авантюринът подобрява настроението и хармоничното възприемане на реалността.

Кураж и чувство за сигурност

Позитивният минерал ни освобождава от страхове и лекува кожата. Тъй като кожата е нашият щит пред света, кожните проблеми се появяват, когато се чувстваме застрашени по някакъв начин.

Ако сме хранили страховете си дълго време и сме позволили те да ни обземат, все едно сме “свалили щита” си или той се е повредил. В такива случаи можем да разчитаме на авантюрина – той ще ни върне чувството за сигурност и позитивното отношение към живота.

Минералът авантюрин приканва към независимост, като укрепва лидерските качества и решимостта. Също така дава кураж за постоянство. Стимулира творчеството и грижата за здравето. Работейки с авантюрин, имаме чудесна възможност да направим скок във времето, за да осъзнаем травма от миналото и да я излекуваме.

Следвай сърцето си!

Поръчай йони яйце от авантюрин

Авантюринът стабилизира ума и дава възможност да се живее със сърцето. Това е много необходимо качество в днешното технократично общество, чийто господар е умът, а сърцето бива пренебрегвано. В ежедневието си много от нас постъпват така, както мислят че трябва, а не както сърцето им иска.

В този смисъл авантюринът помага да балансираме мъжката и женската енергия в нас, а от там получаваме и баланс между ума и сърцето. Щом умът и сърцето са в хармонична връзка, ние можем да вземем правилни решения и да предприемем адекватни действия.

По отношение на физическото ни здраве този минерал оказва добро въздействие на тимуса, съединителната тъкан, нервната система, кръвното налягане, а също предпазва от удари. Лекува надбъбречни жлези, бели дробове, синуси и сърце.

Подходящ за зодии везни и овен, но и за всеки, който усеща необходимост от полезните му свойства.

 

йони яйца от авантюрин

йони яйца от авантюрин

Поръчай йони яйце от авантюрин

А сега ви представяме мнението на Моника Господинова относно свойствата на авантюрина:

 Авантюрин – смелият е щастлив

Всяко ново начало започва с доза приключенски дух, смелост и разбира се – творчески импулс. Името на този изключително красив микрокристален кварц – Авантюрин, загатва за голямата сила, която той носи в себе си. Той се добива в Танзания, Индия, Китай и Чили, като събира в себе си екзотиката от тези страни. Неговата кристална структура придава много нежен блясък и активира творческата енергия. Камъкът е изключително подходящ за дамите, които искат да активират нови творчески сили в себе си и да се освободят от всичко старо, което ги задържа в застой.  

Изкуството да бъдеш жена и мистичните сили на авантюрина

Силата на кристала дава допълнителен тласък към новото у всеки, който го избере за себе си. Самият избор определя нивото на съвместимост между кристала и притежателя му, затова е важно той да се прави импулсивно, без излишно анализиране. Колкото по-свързани се чувствате, толкова повече имате необходимост да освободите в себе си големия енергиен поток, принадлежащ само на жените. Той е силен вихър от емоции, желания, стремежи, които дават тласък на развитието в живота, а също действа като вдъхновение за мъжката аудитория.  

Авантюринът с различните си нюанси спомага за отключване потоците в човешкото тяло, като бива свързван с чакрите. Например червеният и оранжев камък се свързват с първа и втора чакра (коренната чакра и пъпната), които са енергийната основа на всяка жена. Изключително подходящи са йони яйцата в тези цветове. Те помагат точно за отварянето на тези зони, които са основен акумулатор на женска енергия и отговарят както за успех в личен план, така и за материалните и професионални успехи.

Наличието на блокажи в тези две чакри водят до проблеми в гениталната област, застой в професионален план, неспособност за изпитване на удоволствие и други… но за разлика от другите камъни, авантюринът не лекува, а дава импулс за развитие. Той би бил истински полезен, ако ви липсва смелост и решителност, за да реализирате желанията си, а също да се освободите от излишните си задръжки в сексуален план (например след раждане, при менопауза, при липса на оргазъм или при вагинална сухота).

 Йони яйце от този авантюрин ще стимулира по-бързото ви излизане от старото и ще допринесе за отваряне на енергията Ви в симбиоза с нови силни емоции, разгръщащи женствеността.  

Авантюрин в други нюанси би повлиял благотворно в още няколко направления:

Зелен – изпитване на щастие, освобождаване от предразсъдъците.
Светло син – способност да изразявате щастието си и да говорите за желанията си.
Тъмно син – способност да фантазирате, мечтаете, творите. В този нюанс камъкът е изключително полезен за дамите с творческа нагласа.  

Ключът към щастието е в умението да се радваме, да мечтаем и да бъдем смели, за да постигаме целите си.

Поръчай йони яйце от авантюрин

Ако публикацията ви е харесала, ще се радваме да я споделите с приятелка, а ако търсите щастието за нея или за себе си – може да поръчате йони яйце от авантюрин или да продължите да четете нашия блог за женско здраве.

Заяви сега своето нефритено яйце - лесно и без регистрация

Получавай нашите статии за интимно и сексуално здраве безплатно на твоята поща!

Ние ценим личното ви пространство и никога няма да го нарушим.