Емоции

Защо упражненията с йони яйца са полезни не само за тялото ви?

Защо упражненията с йони яйца са полезни не само за тялото ви?

Често ли се случва нивото ви на енергия да е спаднало почти до нула?

Да имате чувството, че сте заринати от ангажименти, а нямате сили да се справите с тях?

Спада ли ви либидото поради прекомерна заетост и стрес в ежедневието?

 

За съжаление в днешно време това са напълно нормални и често срещани признаци за дисбаланс на енергиите в човешкия организъм. Според древното китайско учение Дао ние функционираме под ритъма на 5-те природни елемента. За да се чувстваме добре, имаме нужда да поддържаме хармонията в тях и помежду им. Когато тези елементи са в баланс, нашите вътрешни органи и цялото ни тяло също е балансирано. Тогава вършим задачите си с лекота, имаме добро самочувствие, здравословни сексуални взаимоотношения с партньора и сме ръководени от чувство на радост и благодарност, независимо от обстоятелствата.

Четейки това, имайте предвид, че в световен мащаб най-много хора по света се лекуват с китайска традиционна медицина! На второ място в статистиката е хомеопатията и на трето остава модерната конвенционална медицина.

Как обаче, достигайки до тази информация, да си помогнем?

Най-напред да започнем с

5-те природни елемента в Дао

Енергиите на 5-те природни елемента Дърво, Огън, Земя, Метал и Вода обхващат всички безбройни явления в природата. Това е парадигма, която се прилага еднакво за хората. Независимо дали човек се интересува от Дао или не, дали вярва в методите му или не – всички ние живеем под влиянието на 5-те природни елемента. В китайската медицина вътрешните органи на човека са много повече от просто физическа тъкан. Те имат отношение към качеството на енергията в тялото и се описват чрез Петте Елемента. Петте Елемента са познати като петте фази на циклично енергийно движение както в природата, така и в нас самите.

 

Всеки орган се свързва също така с умствен и емоционален елемент. В този ред на мисли, всеки орган си има специфична характеристика в енергиен, физически, емоционален и духовен план. Дао ни учи, че за да имаме пълноценен и истински смислен живот, нашата задача е да поддържаме 5-те елемента в хармония. Само така можем да поддържаме баланса между нашите тяло, ум и дух.

 

Здравето на вътрешните ни органи има огромно влияние върху нашата сексуална енергия. Сексуалната енергия е същността на нашите вътрешни органи. Тялото черпи най-фината енергия, особено тази от вътрешните органи, за да създаде сперма или яйцеклетки. Когато сексуалната енергия е дисбалансирана, това се отразява на вътрешните органи, и обратното: когато един или повече органи са извън баланса, това със сигурност афектира сексуалната енергия. Когато една от системите се подобри, състоянието на другата също се подобрява.

Баланс

В търсене на баланс

 

Кои са 5-те жизненоважни органа според Дао?

 

Петте жизненоважни органа според Дао са бъбреци, сърце, бели дробове, черен дроб, далак. На всеки от тези органи съответства един от 5-те елемента, както и определена добродетел. Също така има конкретни отрицателни емоции, които се отразяват най-много на съответния орган. Ето и 5-те органа, които е жизненоважно да поддържаме в енергиен баланс:

 

Бъбреци

 • Елемент: вода
 • Добродетел: нежност, благост
 • Отрицателни емоции: страх

В даоистката медицина бъбреците – едни от 5-те жизненоважни органи – са главен източник на енергия. Когато те са в добро състояние, човек е енергичен, жизнерадостен, с изобилие от жизнена и сексуална сила. Това се дължи на факта, че здравето на бъбреците е свързано със здравето на техните кореспондиращи органи – гениталиите. Добре известно е, че за жените сексуалната енергия е като вода. Нежността стимулира сексуалната енергия на жената, като загрява нейния елемент вода и така подготвя тялото й за сексуално общение.

Вода

Вода

 

Обратната страна на страха е любов. Когато осъзнаем нуждата да обичаме на първо място самите себе си, тогава сме направили първата крачка към овладяване на страха. Важно е да разберем, че имаме право да се погрижим за себе си, да правим нещата, от които имаме нужда и които ни носят радост и удоволствие. Вселената иска ние да бъдем добре, да бъдем удовлетворени, защото по този начин можем да бъдем пълноценен енергиен център.

Осъзнаем ли се като такъв център, ние сме готови да служим за общото благо. Следващата стъпка е споделяне на любовта, която е вътре в нас и която черпим от Твореца. Всичко, което отдаваме, се връща към нас с още по-голяма сила. Давайки безкористно на себе си и на околните, успяваме да държим емоциите и делата си в баланс, защото в отговор на нашето даване благословията се връща към нас и така няма риск да се изчерпаме.

Важно е също да имаме правилно отношение към страха. Страхуваме се дали ще бъдем приети, дали изглеждаме достатъчно добре, дали ще имаме достатъчно пари, дали няма да загубим нещо или някого… Мнозина се страхуват дори от самия страх. Страхът е като един много гладен и лош вълк. Колкото повече го храним, толкова по-гладен и лош става той. Тук борбата е безсмислена.

Нашата задача не е нито да го подхранваме постоянно, тъй като той няма да ни остави на мира, нито да се опитваме да го убием, защото това би означавало преразход на енергия и вероятно фатален край за нас самите.

 

Страх

Колко далеч да държим страховете?

 

По-ефективно би било да вържем вълка с верига и да го контролираме – той да бъде зависим от нас, а не ние от него. Знаем, че той е там и от време на време му хвърляме по някой залък, но не мислим постоянно за него. Стоим на разстояние, което ни позволява да го наблюдаваме, но той не може да ни докосне.

Общувайки по този начин с вълка, ние се учим как да го контролираме и ставаме все по-силни, а той става все по-слаб. В един момент вълкът вече е опитомен и е готов да ни служи. Тогава ние можем да му благодарим за това, че е дошъл на гости и ни е провокирал да станем по-силни и смели.

Или както казва психотерапевтът-великан Орлин Баев:

“Прегърни страха си с любящо смирение!”

Сърце

 • Елемент: огън
 • Добродетел: любов, радост
 • Отрицателни емоции: омраза, жестокост

Сърцето е „Царят“ на всички вътрешни органи, тъй като отговаря за циркулирането на кръвта и енергията в цялата система. Сърцето има силна връзка със сексуалния център – той може да бъде отворен именно чрез огнената енергия в сърцето. Затова влюбването води до сексуално желание. Много от медитациите в Дао са фокусирани върху балансиране на сърцето и сексуалния център.

Когато енергията на сърцето е блокирана, настъпват негативни емоции. Забелязали ли сте, че когато не споделяте това, което е в сърцето ви и задържате емоциите вътре в себе си, получавате усещане за натрупване? Събира се напрежение, което сякаш ще доведе до експлозия. По този начин се образува негативната енергия. Като цяло енергията се превръща в негативна, когато не тече свободно.

 

Огън

Огънят е в сърцето

 

Енергия, заседнала в сърцето, е един от най-големите сексуални проблеми, пред които сме изправени. Когато енергийният поток в сърцето е блокиран, много е трудно да усетим чувства на дълбоко ниво и да се свържем с партньора си. Изразяването на това, което таим в сърцето си, по ясен и контролиран начин, освобождава тази енергия и я трансформира в нещо позитивно. Изключително благотворно и здравословно е да установим дълбока вътрешна връзка между сърцето и сексуалния център.

 

Може би вече се чудите как  може това да ви помогне?  Продължете да четете…

Бели дробове

 • Елемент: метал
 • Добродетел: смелост, себеизразяване
 • Отрицателни емоции: депресия

Белите дробове са органи на дъха, те пазят нашата съкровена връзка с Вселената. Когато вдишаме, приемаме в себе си частици от тялото на Вселената, а когато издишаме, ние й даваме в замяна частици от себе си. Дъхът е метафора за тази динамична обмяна на енергия. Той символизира даване и получаване, прилив и отлив, мъжко и женско начало. Връзката между мъжа и жената е част от тази Вселенска обмяна, създавайки хармония и баланс във всички очевидни противоположности.

 

Според Шри Шри Рави Шанкар

“Диханието е връзката между вашето тяло, вашия дух и вашия ум.”

 

Метал

Метал

 

Начинът на дишане винаги отразява начина, по който се чувстваме. Когато сме сексуално възбудени, дъхът ни е дълбок и цялостен, и изпраща енергия по цялото ни тяло. Ако енергията в белите дробове е слаба или блокирана, трудно е да се почувстваме развълнувани и възбудени. Негативната енергия на белите дробове е депресията. Тя е един от най-големите причинители на импотентност и ниска сексуална енергия.

От друга страна, когато енергията тече свободно в белите дробове, усещаме смелост и желание за себеизразяване.  Положителната енергия в белите дробове ни позволява да вдишаме живота в себе си, да го усетим. За да събудим сексуалността си, цялото ни тяло има нужда да бъде живо и пълно с енергия.

 

Черен дроб

 • Елемент: дърво
 • Добродетел: милост, доброта, прошка
 • Отрицателни емоции: неудовлетвореност (сексуална неудовлетвореност) и гняв
Дърво

Дърво

 

Когато енергията на черния дроб е блокирана, ние просто не можем да се отпуснем. Спокойствието е от първа необходимост за добро сексуално здраве. Когато сме напрегнати и стегнати, енергията не може да протича нормално.

Черният дроб транспортира огромно количество енергия към сексуалния център. Елементът дърво играе жизненоважна роля в силата на ерекция при мъжа и осигурява експанзивна енергия за подуване на вагината, когато жената е възбудена. Когато енергията на елемента дърво е блокирана, мъжете обикновено изпитват трудности с ерекцията, дори и да се чувстват възбудени. При жените е много вероятно да не успяват да изпитат оргазъм.

Дълбоката релаксация би могла да помогне за решаването на тези проблеми, ако се изпълнява достатъчно често. Освободи ли се емоционалното натрупване в черния дроб, енергията на дървото може да се влее в сексуалния център.

 

Неудовлетвореност и гняв може да бъдат породени и от обида. 
Прочетете повече за последствията от обидата.

Далак

 • Елемент: земя
 • Добродетел: баланс, откритост
 • Отрицателни емоции: тревожност, безпокойство
Земя

Земя

 

Когато земният елемент е дисбалансиран, а енергията на далака е блокирана, чувствеността на тялото е изключена, липсва връзка с усещанията. Умът е прекалено активен и причинява безпокойство. Тогава за ума е много трудно да се свърже с тялото. Когато енергията в елемента земя тече свободно, ние усещаме нашия център и връзките си с цялото проявление на живота. Чувстваме ли се свързани със себе си, можем да се свържем и с другия, както емоционално, така и сексуално.

 

Как може да използваме успешно тази информация в личен план? 

Хубава новина е, че 5-те вътрешни органа са проектирани в женското влагалище като акупунктурни точки. Използвайки йони яйце, ние масажираме самите вътрешни органи и им помагаме да бъдат здрави и балансирани. По този начин работим не само за здрава полова система, а за цялостно подобрение на здравословното състояние.

Вижте някои упражнения с нефритени яйца

 

Ето как са разположени във влагалището различните точки, отговарящи на определени органи:

От матката надолу:

 • сърце и дробове
 • далак и панкреас
 • черен дроб
 • бъбреци

Практиките с йони яйца помагат на жената да бъде по-чувствителна по време на интимен акт, да бъде по-добре овлажнена, да има нови и по-силни усещания. Редом с това, стимулирайки акупунктурните точки във влагалището, яйцето помага и за балансиране енергиите на 5-те елемента и оттам следва подобряване в здравословното и емоционално състояние на целия организъм. По този начин живителната енергия се усилва и балансира, появява се желание за творчество и изява, както и мотивация за откриване на нови хоризонти.

Красотата на живота

Красотата на живота

 

Мили дами, дайте път на здравето, красотата и хубавите емоции в живота си. Практикувайте редовно и с благодарност с вашето йони яйце – поне 3 пъти седмично – и наблюдавайте как се променяте, как за вас се откриват нови възможности. Грижете се за тялото си – прекрасен дар от Майката Вселена – и помнете мъдрите слова на всемировия учител Беинса Дуно (Петър Дънов):

“Който не е господар на тялото си, той живее в чуждо тяло – друг е неговият господар.”

 

Ако информацията в статията ви е харесала, ще се радваме да я споделите с приятели, на които би била полезна. Благодарим!

 

По статията работи: Анна Бончева

Заяви сега своето нефритено яйце - лесно и без регистрация

Получавай нашите статии за интимно и сексуално здраве безплатно на твоята поща!

Ние ценим личното ви пространство и никога няма да го нарушим.