happy-72201_960_720

Теди: “Благодарение на яйцата се отключва неподозиран потенциал!”

Благодарение на яйцата се отключва неподозиран потенциал

Аз съм Теодора и съм на 24 години. Нямала съм кой знае какви физически проблеми, които да ме доведат до използването на нефритеното яйце. И все пак търся начини, с които да развивам себе си и да вървя към по-стабилно телесно и психическо здраве.

Бих казала, че срещата ми с нефритеното яйце и работата с него е важна част от пътя към вътрешния баланс и пълноценния начин на живот.
Аз практикувам йога и често в часовете ми учителката напомня колко е важно да държим „ключа” на тазовото дъно (наречен Мула Бандха) стегнат. И как това е един от важните мускули, който не само пази тялото и репродуктивната система в добро здраве, но и отговаря за доброто разпределяне и канализиране на енергията. А то оказва въздействие на всяка една дейност и сфера на живота, за която решим да отдаваме тази своя енергия.
Всички древни системи, които работят с енергийните центрове, както индийски, така и китайски, отчитат значимостта на тази част от тялото като основа за всички останали процеси, които протичат в нас. Това е леко въведение с малко теория, но основната причина да напиша тази статия е да ви разкажа как на практика аз преживях тази теория и какво е моето осъзнаване за работата с нефритеното яйце.

Преди няколко години имах доста нездравословна връзка, в която влагах много от себе си, твърде много… толкова много, че бих казала, че след като все пак реших да сложа края на цялата „одисея”, се чувствах физически дисбалансирана, емоционално и енергийно изпразнена.

Силата на истинската жена

с любов към себе си

 

Продължавах да правя нещата, които обичам и които ми носят радост, но усещах как една огромна празнина в мен се е отворила. Празнина, която може би винаги е била там, но за която може би съм била сляпа преди.

Всъщност причината да влизаме в подобни деструктивни отношения, които не ни носят нищо, а само изсмукват от нас жизнените сокове, е именно тази празнота, занижената самооценка и липсата на достатъчно любов към себе си, която да ни свърже с партньор, с който можем да изградим качествен обмен на даването и получаването.

Е… всеки има нужда от своята опитност и това е начинът да учим за себе си и за света, за неговите механизми. Аз съм благодарна на този човек и на всичко, което успях да преодолея и най-вече за крайния извод, до който стигнах – необходимостта да бъда свой основен приоритет – моята радост, моето здраве, моята хармония, моите интереси и че това е всъщност най-доброто, което мога да дам на света и по този начин да вдъхновявам хората около себе си.

И така започнах своето възстановяване с редовната практика по йога, танци, медитация.
В този период се срещнах и с нефритените яйца. Благодарение на тях започнах да си спомням неща от миналото и да ми се наместват много пластове.

С други думи – благодарение на активирането на този мускул и този център, усещах как се събуждам за клетъчната му памет и как преживявам лечение на травмата си. Освен това усещах как се пълня с енергия.

Всеки път, когато носех яйцето или ходех на практика по йога или ориенталски танци с него, се чувствах намагнетизирана, изпълнена с жизнени сокове и радост от самото съществуване, от балансираните хормонални процеси, които задвижват системата ми.

Това наслаждение на здравето започна да се отразява добре върху самочувствието ми като жена, на любовта ми към мен самата, а това респективно доведе до повече интерес от страна на мъжете около мен. Бих казала, че без да искам или да правя нещо специално, без да се опитвам да съблазнявам, започнах да получавам много повече внимание от непознати и познати около мен, започнах да получавам и много повече подаръци от тях – нещо, което дотогава не беше така.

 

уважение и грижа към жената

пълноценно общуване между мъж и жена

Да, нефритеното яйце действа и по този начин. Култивираната енергия в нас, благодарение на работата ни с него, е доста голяма, защото няма изтичане, затова и ставаме по-сияйни, по-магнетични, по-привлекателни, по-сексуални.

Разбира се, от нас зависи как ще използваме тази енергия и в какво ще я вложим. Има жени, които търсят кратки удоволствия от секса и все още нямат желание за по-сериозни отношения. Няма нищо лошо в това. За момента аз предпочитам да вложа тази енергия в самоусъвършенстване, развитие, вътрешна работа, таланти и най-вече възстановяване на психическото и емоционалното ми здраве.

Опитвам се да канализирам тази енергия в градивни за мен неща и виждам как огледалото на света ми предоставя възможност за все по-градивни отношения, среща ме с много по-здравословни потенциални партньори, които ценят всички аспекти на моята женственост, които се отнасят с мен с дълбоко уважение.
Разбира се, има много работа и този път е доста дълъг, но най-важно е, че всяка стъпка от него носи своите ползи и удоволствието от самия процес на учене и живеене. За мен нефритените яйца са неизменна част от това пътуване.

Чувствам наистина, че благодарение на тях се отключва неподозиран потенциал, себеусещането ми се променя, става много по-живо и по-будно. Да не говорим за многобройните ползи за нормализиране на хормоните, цикъла и удоволствието от секса.
Пожелавам на всички вас, мили дами, да правите най-доброто за себе си, да радвате света със своето здраве и усмивката на щастливата жена, разгръщаща своята женственост и знаеща своята цена и безценност !
С дълбок поклон към богинята във вас,
Теодора

Заяви сега своето нефритено яйце - лесно и без регистрация

Получавай нашите статии за интимно и сексуално здраве безплатно на твоята поща!

Ние ценим личното ви пространство и никога няма да го нарушим.