Женственост

Аз съм нежна проява на силата и любовта

Случвало ли ви се да изпускате спонтанно урина? Притеснявате ли се да тичате, танцувате или скачате на въже заради това?

Как изразявате нежността си? Кога сте слаба – когато решите или само, когато живота ви принуди? 

Много жени страдат от спонтанно изпускане на урина в моменти, в които извършват интензивна физическа дейност или се закашлят. Според статистиката, официално публикувана на сайта на Световната организация, проблемът присъства при половината жени в менопауза, като разбира се се среща и сред по-младите, особено след бременност и раждане. Има научни изследвания, които дават обяснение на проблема и евентуалното му решение, но ние ще направим опит за психологически прочит на изпускането на урина. От хилядолетия е известно,  че психо-емоционалното  състояние има важна роля при появата на определени състояния в нашето тяло. Според много  автори (както от древността, така и нови) чрез определени симптоми  тялото ни изпраща сигнали, чрез които да разберем върху какво е нужно да работим, за да се развиваме и и решим определени трудности, които срещаме . Според тях, проблема със спонтанното изпускане на урина се дължи най-често от една страна на страх и ниска увереност в себе си, а от друга  – необходимост  да се научим да бъдем слаби не само, когато живота ни принуждава. Ако желаем промяна е  хубаво да осъзнаем проблема, да го приемем, дори да го заобичаме и да му благодарим, да поемем отговорност за нас самите и чак тогава може да очакваме, че е дошло време той си тръгне от нас. В случая с изпускането на урина, за всяка жена е важно да успее да повярва и приеме силите и слабостите си. 

Предлагаме ви практика, която ще събуди във вас силата и устойчивостта, присъщи на нежната женска душа.

Практика с визуализация „Устойчивост“:

  1. Настанете се удобно в легнало положение с изпънати ръце и крака, свободно отпуснати до тялото. Затворете очи и нормализирайте дишането си, като направите няколко дълбоки вдишвания и издишвания.
  2. Извикайте в представите си картина на горски пейзаж с река. Вижте водата… тя е бистра. Потопете пръстите на краката си в нея и стъпете. Хладка е и лекото ѝ движение, ви гали. Застанете в средата на тясното ѝ корито и седнете. Отпуснете се и позволете да ви залее до кръста. Сега се концентрирайте в усещането си и в потока на водата. Нека първо той е лек, едва доловим. Усетете как самата вие сте тази сила, която контролира скоростта на водата. Сега си представете, че се засилва, става напорист и преминава бързо покрай вас и през вас. Още по-бърза става водата, а вие виждате пенливите отскоци. Вдишайте и издишайте – водата се успокоява и забавя…
  3. Сега си кажете „Приемам енергийните потоци да преминават и укрепват тялото ми. Силата на моето тяло е неограничена, както силата на моя дух“.
  4. Отново вдишване и издишване, осъзнайте тялото си тук и сега… Отворете очи.

В Лечебната любов жената се приема  като Вода, a мъжа като огън и това не е случайно. И както водата може да бъде и кротка и буйна, така и ние жените е хубаво да се научим да се променяме според събитията в живота ни. Ние носим силата да се справим с всичко, което е на нашия път и да бъдем слаби, когато не можем да променим обстоятелствата. Нашата задача е  да се опознаем, да се приемем – да овладеем себе си,  да активираме осъзнато енергийните си потоци, да сме балансирани.

Автор: Моника Господинова

Заяви сега своето нефритено яйце - лесно и без регистрация

Получавай нашите статии за интимно и сексуално здраве безплатно на твоята поща!

Ние ценим личното ви пространство и никога няма да го нарушим.