жена менопауза

Менопауза и нефритените яйца

 

Често получаваме един и същ въпрос от наши читателки: дали нефритените яйца са подходящи за жени в менопауза? Надяваме се тази статия да даде отговор на повечето въпроси, но оставаме на разположение за други възникнали.

Менопаузата не е заболяване, тя е естествен биологичен процес, който настъпва при всички жени след 45-55 години. Дефинира се след липса на менструален цикъл повече от 12 месеца. Менопаузата е свързана с много промени в женския организъм, но в никой случай не отбелязва края на сексуалността.

С настъпването на менопаузата жената трябва да се погрижи за няколко неща, едното от които е сухотата на влагалището. През този процес вагиналният канал може да загуби своята здравина и жената да започне да усеща липса на тонус, сухота или чувство на свиване. Някои жени изпитват нужда да използват крем с естроген или друг смазващ продукт, за да се чувстват комфортно не само по време на полов акт, но и през ежедневието си. Едно твърде сухо влагалище може да причини дискомфорт и може да доведе до раздразнения, инфекции, незадържане на урина и коремна болка. Упражненията с нефритени яйца водят до естествено овлажняване на зоната и балансират нивата на хормоните, което повишава комфорта на жената.

Друг важен евентуален проблем, на който жената трябва да обърне внимание е състоянието на тазовите мускули. Повече от половината жени през менопаузата страдат от пролапс, който се появява, когато перинеумът отслабва и не осигурява достатъчна подкрепа на органите. Матката може да слезе надолу и дори може да излезе от влагалището (пропалс), което е много болезнено и определено може да затрудни ежедневието. Друга част от жените започват да страдат от незадържане на урина. Нефритените яйца са идеални за жени в менопауза, тъй като те тренират перинеума, който държи всички органи в малкия таз и по този начин помагат за предотвратяването на пролапса и подобряват контрола върху пикочния мехур (инконтиненцията).

Използването на нефритените яйца от жените преди и по време на менопаузата е не само възможно, но и силно препоръчително. Носенето на яйцата дори само за няколко минути на ден, сутрин или вечер преди лягане, ще подобри значително състоянието на перинеума, ще овлажни зоната, ще възвърне не само самочувствието на жената, но и нейното желание за водене на полов живот.

Проверете бързо и лесно състоянието на вашето тазово дъно!

Ако тази информация Ви се е сторила интересна и смятате, че ще е полезна и за Ваша приятелка, я споделете с нея или продължете да четете повече за ползите от нефритени яйца!

Подарете си здраве!

 

 

 

Заяви сега своето нефритено яйце - лесно и без регистрация

Получавай нашите статии за интимно и сексуално здраве безплатно на твоята поща!

Ние ценим личното ви пространство и никога няма да го нарушим.