Менопауза - ново начало

Менопауза и нефритени яйца – новата сексуалност на жената

 Менопауза и йони яйца – новата сексуалност на жената

Често получаваме един и същ въпрос от наши читателки: дали йони яйцата са подходящи за жени в менопауза? Надяваме се тази статия да даде отговор на повечето въпроси, но оставаме на разположение за други възникнали.

Менопаузата не е заболяване, тя е естествен биологичен процес, който настъпва при всички жени след 45-55 години. Дефинира се след липса на менструален цикъл повече от 12 месеца. Менопаузата е свързана с много промени в женския организъм, но в никой случай не отбелязва края на сексуалността.

С настъпването на менопаузата жената трябва да се погрижи за няколко неща, едното от които е сухотата на влагалището. През този процес вагиналният канал може да загуби своята здравина и жената да започне да усеща липса на тонус, сухота или чувство на свиване. Някои жени изпитват нужда да използват крем с естроген или друг смазващ продукт, за да се чувстват комфортно не само по време на полов акт, но и през ежедневието си.

Едно твърде сухо влагалище може да причини дискомфорт и може да доведе до раздразнения, инфекции, незадържане на урина и коремна болка. Упражненията с йони яйца водят до естествено овлажняване на зоната и балансират нивата на хормоните, и така се повишава комфортът на жената.

Друг възможен и важен проблем, на който е добре жената да обърне внимание, е състоянието на тазовите мускули. Повече от половината жени през менопаузата страдат от пролапс, който се появява, когато перинеумът отслабва и не осигурява достатъчна подкрепа на органите. Матката може да слезе надолу и дори може да излезе от влагалището (пролапс), което е много болезнено и определено може да затрудни ежедневието.

Друга част от жените започват да страдат от незадържане на урина. Йони яйцата са идеални за жени в менопауза, тъй като те тренират перинеума, който държи всички органи в малкия таз и по този начин помагат за предотвратяване на пролапса и подобряват контрола върху пикочния мехур (инконтиненцията).

Използването на вагинални яйца от жените преди и по време на менопаузата е не само възможно, но и силно препоръчително. Упражненията с  яйцата дори само за няколко минути на ден, сутрин или вечер преди лягане, ще подобри значително състоянието на перинеума, ще подпомогне вагиналното овлажняване, ще възвърне не само самочувствието на жената, но и нейното желание за водене на полов живот.

Проверете бързо и лесно състоянието на вашето тазово дъно!

Ако тази информация Ви се е сторила интересна и смятате, че ще е полезна и за Ваша приятелка, споделете я с нея или продължете да четете повече за ползите от йони яйцата!

Подарете си здраве!

 

 Повече за решения на други често срещани проблеми може да видите тук

 

Заяви сега своето нефритено яйце - лесно и без регистрация

Получавай нашите статии за интимно и сексуално здраве безплатно на твоята поща!

Ние ценим личното ви пространство и никога няма да го нарушим.