Как да допуснем любовта да изпълни живота ни?

Как да допуснем любовта да изпълни живота ни?

Как да допуснем любовта да изпълни живота ни?

 

 

Искате ли да бъдете обичани и обичащи?
Усещате ли, че любовта се изплъзва от вас, независимо колко много отдавате от себе си на другия?
Лесно ли прощавате?
По време на секс усещате ли истинска връзка с партньора си? 

Знаете ли, че любовта е изначално чувство, което психолозите поставят в графата „базови чувства“? Базовите чувства са също така страх, гняв, чувство за самосъхранение. Характерното за тях е, че интензивността им се свързва със закодиране на информация – както за преживяното, така и за реакцията ни.

Нашите действия, провокирани от всяка от тези емоции, се закодира като ключ за справяне в ситуации, активиращи тези чувства. Още нещо – този „ключ“ не е предназначен само за нас. Ние го предаваме като наследство на нашите деца, внуци, правнуци и т.н. И по същия начин наследяваме този ключ от нашите родители, баби и дядовци…

Когато се изправим пред лицето на любовта и чувстваме страх от близост, от сериозни стъпки с любимия, потенциално изоставяне… това не винаги са наши истински чувства, а механизми на защита, заложени при житейския опит на нашите предци. 

 

Ето как да се освободите от неблагоприятни модели на поведение:

 

В следващите редове ще се запознаете с един прекрасен метод. Практикувайте го поне 3 пъти в седмицата, ако желаете да се освободите от закодираните у вас модели на поведение. Освободите ли се от тях, ще успеете да осъзнаете истинските си чувства и да се свържете с тях.

За да направите тази практика, отделете време специално за нея, обградени с любимите си Йони яйца от розов кварц или планински кристал, които сте избрали като талисман за себе си. Също така бихте могли да използвате и талисман от авантюрин или нефрит.

 

йони яйца от розов кварц

йони яйца от розов кварц

 

Практика с визуализация „Отворена към любовта“:

  1. Настанете се удобно в легнало положение с изпънати ръце и крака, свободно отпуснати до тялото. Затворете очи и си нормализирайте дишането, като направите няколко дълбоки вдишвания и издишвания.
  2. Представете си, че се намирате на топло и уютно място, а пред вас има свещ. Запалете свещта. Усетете топлината на пламъка й, която се разлива по цялото Ви тяло. Най-топло и светло чувствайте в областта на гърдите си. В сърцето. Сега си представете своята майка, която държи същата като вашата свещ. Запалете й я, за да се възцари топлина и любов и в нейния живот. Представете си своята баба, както и нейната майка и баба (не е нужно да знаете как са изглеждали), просто си представете поколенията зад себе си като редица от жени, с които споделяте светлината и любовта. Нека свещите на всички тях се разгорят.
  3. Вдишайте и издишайте дълбоко и благодарете за това, че те са Ви дали живот, и си кажете „Приемам любовта да изпълни живота и да осветли сърцето ми“. За тези от вас, които имат връзка – изпратете импулс на любов и светлина към вашия любим, като си представите, че го облива топла златиста вълна.
  4. Отново вдишване и издишване… Отворете очи и се усмихнете.  

Тази техника има за цел да ви прочисти от натрупалите се от предците ви стереотипи и страхове, частично предадени чрез личния пример на родителите ви. Също така и да ви помогне да се свържете с тях. Няма как да имате истинска и изпълваща любов в живота си, ако не приемете с любов корените си и своята майка – затова въображаемо предавате пламъка първо на нея. Независимо какви са родителите ви, всеки от тях има базова роля във вашата поява на този свят!

Истински обичайте и ще бъдете истински обичани!

 Автор: Моника Господинова

Заяви сега своето нефритено яйце - лесно и без регистрация

Получавай нашите статии за интимно и сексуално здраве безплатно на твоята поща!

Ние ценим личното ви пространство и никога няма да го нарушим.