Миглена Делчева

Миглена Делчева: С йони яйцата човек работи за себе си и това носи истинско удовлетворение!

С йони яйцата човек работи за себе си и това носи истинско удовлетворение на много нива!

 

С голямо удоволствие Ви представяме Миглена Делчева: майка на две деца, доброволен консултант по кърмене, обучена дула, управител на фондация „Родители за родители“ и деен активист за подобряване майчиното здравеопазване у нас.

Меги, преди колко време за пръв път чу да се споменават нефритените яйца? Веднага ли реши да се сдобиеш с тях?

За пръв път чух не за яйцата, а за така наречените „китайски топки“, докато правех проучванията си за естествено раждане. Немски акушерки споделяха, че ги използват за възстановяване тонуса на мускулите в малкия таз след раждане. Малко по-късно моята акушерка (американка) разказваше как с помощта на голям тампон от коприна (поради липса на топки или яйца) се е възстановила напълно от пролапс, който е получила при много бързото раждане на третото си дете.

За нефритените яйца някой ми спомена малко след раждането на първото ми дете и въпреки че нямах никакви проблеми, веднага реших, че това е нещо, което си заслужава да се опита. С куп уговорки и посредничество получих моите яйца (в три размера) от Русия и ги изпробвах. Бях меко казано смаяна от ефекта, който имаха дори след няколко тренировки! Донякъде благородно завиждам на хората, които сега чуват за яйцата и няма да се наложи да минат по трудния път на поръчката от друга държава, който имах аз. Толкова е удобно и приятно, когато можеш да поръчаш от сигурно място в страната с всички гаранции.

Може ли да разкажеш повече за ползите от нефритените яйца? Защо според теб трябва жените да правят упражнения с тях?

Ползите са както за здравето, така и за сексуалната удовлетвореност, която в крайна сметка също е свързана със здравето. Съвременният начин на живот и практиките около грижата за бременните и раждащите жени у нас поставят на голямо изпитание мускулите на тазовото дъно, които поддържат разположението на вътрешните органи. От това зависи не само дали ще има неприятни ефекти като изпускане на урина и слизане на матката, което може да доведе до болезнен секс, а цялостното здраве на жената, нарушено от дисбаланса в разположението на вътрешните органи.

Във Франция от 30 години има финансирана от здравната система услуга за възстановяване на влагалищната мускулатура и тазовото дъно след раждане. Това се постига посредством упражнения с различни специални уреди под ръководството на опитен специалист. Очевидно грижата за възстановяването на жената е както по отношение запазване на здравето й, така и по отношение на възможността й да изпитва сексуално удоволствие.

Какво ти дадоха на теб лично упражненията с нефритени яйца?

Тъй като не съм имала проблеми с пролапс или наченки на такъв, усетих ефекта най-вече по отношение на собствената ми осъзнатост за тялото, чувствителността на влагалището и сексуалното удоволствие.

Ти си консултант по кърмене в Национална асоциация “Подкрепа за кърмене”. Забелязваш ли тенденция към увеличаване броя на жените, които се интересуват от естественото, природното?

Мога да кажа, че има тенденция сред някои кръгове в обществото за връщане към природосъобразния живот. Може би защото самата аз се интересувам от тези неща, забелязвам все повече хора в прякото и непрякото ми обкръжение – познати, далечни приятели на мои приятели, които се интересуват от естественото и природосъобразното. Това не е свързано пряко с работата ми като доброволен консултант по кърмене – виждам най-различни майки с най-различни нужди и интереси. Като консултант работата ми е да помогна на майката да постигне каквото желае по отношение на кърменето, без да се меся в нейното решение и без да споделям личните си виждания за живота. 

Коя е основната пречка, която спира жените да се възползват от предимствата на естествените неща – като кърменето – и природни продукти, като нефритените яйца?

Мисля, че основното е незнанието за ползите, комбинирано с масово разпространяваните твърдения чрез медии и реклами, че няма значение какво и как. Винаги има значение! Не винаги има възможност. Човек може да се информира за ползите и след това да ги сравни със собствените си нужди и възможности. Да си държим главата в пясъка, образно казано, защото предпочитаме да вярваме, че няма значение, не е най-доброто, което можем да направим за себе си.

Някои наши читателки изпитват известни притеснения да използват нефритените яйца. Има ли нещо срамно в тях?

Разбирам, че може да има известно стеснение за използването им; това е в голяма степен свързано с модела ни на сексуална култура – все още жените се притесняват да изследват телата си, все още не говорим открито и спокойно за особеностите на месечния си цикъл, все още е срамно да си помислиш да сложиш нещо в себе си, пък било то и заради собственото си здраве.

Някои жени се притесняват и че няма да могат да извадят яйцето (въпреки нишката, която остава отвън). За мен срамно е да не се погрижиш за здравето си, когато имаш нужда. Изобщо, срамът е собственото ни неодобрение към нас самите. Абсолютно ненужно!

И тук идваме до още едно предимство на яйцата – разкрепостяването на мисленето, осъзнаването за собственото тяло и неговите възможности, освобождаването на мисълта че „не съм достатъчно добра; не заслужавам“. Работейки с яйцата, човек работи за себе си и това му носи истинско удовлетворение на много нива.

Когато говорим за възстановяване на здравето, не би трябвало да има място за срам. Операциите за възстановяване на тазовото дъно имат сравнително краткотраен ефект, а и всяка операция крие рискове. Рисковете при използването на яйцата са свързани с правилното им поддържане чисти (т.е. да не си докараме инфекция) и да не се прекалява с употребата, за да не се постигне обратен ефект – твърде стегнато тазово дъно, което също може да доведе до неправилно разположение на вътрешните органи и да затрудни последващо раждане. Тези рискове са напълно преодолими и значително по-малки от тези при операция. 

Ти практикуваш йога – източна практика, а нефритените яйца са и част от Универсалното лечебно дао – също източна практика. Само за такива жени ли са упражненията с нефритени яйца?

Не, разбира се! Всяка жена може да ги ползва и може да извлече ползи от тях. Въпрос е на лично усещане дали ще се използват за общ тонус, но ако има начин да възстановиш тазовото си дъно без операция, то едва ли има жена, която не би го пробвала.

Споделяла ли си с твоите близки за упражненията с нефритени яйца? Какво е тяхното мнение?

С партньора и приятели. Най-общо има едно първоначално любопитство и интерес; неприемане не съм срещала.

Партньорът ти как приема нефритените яйца?

Както и менструалната ми чашка. Това са си мои женски средства и след като ме карат да се чувствам добре, те са добре дошли. Една уверена жена, която добре познава тялото си, също е по-привлекателна за партньора си. Не мога обаче да отрека, че добре тонизираната влагалищна мускулатура привлича партньора и носи по-голямо удовлетворение и за него… факт.

Ако трябва с една дума да опишеш ползите от Нефритените яйца, коя би била тя?

Здраве! Това е в една дума, иначе вече доста казах.

Ти си доброволен консултант по кърмене, работиш отговорна професия, майка си на 2 деца, практикуваш йога, намираш и своето време за нефритени яйца. Как успяваш да съчетаеш тези дейности и да си успешна на всички фронтове?

Съчетаването на „много дини под една мишница“ винаги е въпрос на приоритети. Да бъдеш майка не означава да пренебрегнеш себе си като жена. Как се чувствам аз има пряко отражение в отношението ми към децата – дали имам достатъчно търпение, концентрирано внимание, лично време за всяко от тях. За да се чувствам добре и да имам достатъчно енергия, ми помагат нещата, които правя лично за себе си, за собственото си здраве и личните си интереси – като професията и работата ми като доброволен консултант.

Използването на яйцата не изисква почти никакво лично време; могат да се ползват докато човек прави нещо друго, например докато готви или се гримира, докато почиства терасата или чете книга. Измиването и поддържането на добра хигиена е по-скоро въпрос на навик, не на време.

А кое според теб е най-важното качество, което една жена-майка трябва да притежава?

Любов! Любов към себе си, към децата си, към близките и изобщо любов. Това е най-важното, всичко друго е производно и ще се нареди добре, ако я има любовта.

На кои жени би препоръчала нефритени яйца?

На всички, но особено на жените, които искат да се възстановят от пролапс, инконтиненция или да повишат сетивността на влагалището си.  

Какво би пожелала на читателите на нашия блог?

Пожелавам ви да се грижите за себе си и да живеете с удоволствие!

 

Заяви сега своето нефритено яйце - лесно и без регистрация

Получавай нашите статии за интимно и сексуално здраве безплатно на твоята поща!

Ние ценим личното ви пространство и никога няма да го нарушим.