mandala jade eggs

Петя Коленцова: “Помагам на жените да се съединят с изначалната си мъдрост, радостта, сексуалността…”

Петя Коленцова: “Помагам на жените да се съединят с изначалната си мъдрост, сакрално знание, радостта, сексуалността и с потока на Вселената”

– Петя, как би обяснила какво е мандала танц в едно изречение, на жена, която не знае?

Мандала е като любовта – идва в живота ни, когато имаме доверие, че е време да се срещнем със себе си, душите си, да чуем истината си и да се слеем с божествените си качества.    

 

– Как се запали по танца?

Мисля, че първо го видях в You Tube и онемях от красотата на движенията. А после усетих магията му, когато за пръв път танцувах с Диана Ананда в София. Много добре си спомням, че казах на Диана: „Тук съм, за да открия мисията си“. Произнесох това намерение в сегашно време и то се сбъдна светкавично бързо. Само след месеци се оказа, че самата Мандала и предаването на знанията, свързани с танца, е мисията ми. Когато поискаме нещо с цялата си душа плюс точните слова и сакралните движения на тялото, желанието се осъществява. Помагат ни също енергията на жените в кръга и преподавателката.

 

– Какво ти даде на теб Мандала до тук?

Започнах най-накрая наистина да се обичам и приемам. Вече чувам душата си и своята истина, а не тази на другите. Открих още една силна връзка – тази с тялото ми. То никога не лъже, за разлика от ума. Ще ви разкажа последната случка, която доказа колко съм се променила след Мандала.

Бях тръгнала да изкачвам връх Вихрен. На половината път към върха усетих тялото си, че ми казва да спра. Просто да си полегна на една полянка. Казах на водача на групата, че приключвам изкачването. Той се понацупи, но това нямаше значение за мен. Важни са само сигналите на тялото и аз им повярвах.

Ако това се беше случило преди 2 години, щях да сложа целта пред нуждите на тялото. И какво се оказа – както си стояхме на въпросната полянка с една приятелка, оттам мина двойка влюбени. Приближиха се до нас и спонтанно ни пожелаха много специални неща. Дума по дума – точно това, което желая в момента. Виждахме ги за първи път. Беше магично преживяване.

 

Когато се вслушаш в сигналите на тялото и в себе си – винаги има награда. Това гарантирам.

 

–  Част от жените, които идват на моята страница, търсят решение на здравословен проблем (вагинална сухота, изпускане на урина, пролапс, липса на желание за секс след раждане). Други имат затруднения във взаимоотношенията с мъжкия пол. Танцът Мандала на кои от посочените жени може да окаже положително влияние?

Категорично Мандала повлиява положително при проблеми с половите органи, в частност матката и еластичността на влагалището. Танцът най-много работи с матката – източникът на енергия и мъдрост у жената. Там са стаени и блокажите ни –потиснат гняв, мъка, тъга, насилие.

Танцът започва с маточно дишане, при което при поемане и издишане на въздух се стягат интимните мускули и тези на матката. Отначало жените гледат въпросително, когато започна да обяснявам, че заедно с влагалището, те стягат и матката. Никой не ни е обяснявал за силата на нашия женски храм и профилактиката му. А това е основното, което всяка жена би следвало да знае.

Заради насъбрано напрежение там, жените развиват изброените заболявания. Мандала действа отпускащо, премахва вечния контрол. Учи жената да се доверява на усещанията си и на сигналите на матката.

Ако след среща или разговор с някакви хора усетите пробождане в интимната област – внимание. Може би тези хора са взели енергия от вас, без да сте искали да я дадете. Матката ви предупреждава.

 

– Разкажи някоя забавна случка по време или преди танца.

Има забавни моменти, разбира се, особено когато в женския кръг дамите се опознаят. Или когато обсъждаме силния пол и си дадем сметка, че изброяваме качества на няколко типа мъже, а ние искаме нашият избраник да ги притежава всичките. Все си казвам, че ще им записвам „бисерите“, но още не съм започнала.

 

– Какви предмети оставят най-често жените в кръга?

Зареждат нефритените си яйца и после с удоволствие правят упражнения с тях. Оставят бижута и други предмети, както и пари. Олтарите ни винаги са красиви, нежни и помагат желанията да се изпълнят с лекота.

 

– Как нефритените яйца и Мандала са свързани?

Прекрасно е по време на Мандала да използваме нефритено яйце. То помага стягането на влагалището да е по-осезаемо и ефективно. Освен това нефритът е мощно проявление на Майката Земя – отнема от нас негативите, болката и ни дава усещане за стабилност, баланс и приемане именно на материалното в живота. Танцът с яйце е подарък не само за здравето, но и за сетивата на жената.

 

– Кое е най-важното послание, което искаш да предадеш на жените?

Да забавят темпото, да обърнат погледа към душата си, да я подкрепят и да се приемат не утре или другата седмица, а днес. Всичко останало идва и си отива, но най-важна е срещата на жената с нея самата – автентичната. Ако са избрали Мандала и да се свържат с телата и душите си си чрез този красив танц, с радост ще ги подкрепя.

 

– Кои са най-често срещаните проблеми, с които се сблъскваш преди и по време на танца?

Няма проблеми – има различни състояния и роли. Те са в следствие на възпитанието. Почти всяка се съмнява, че е наистина ценна, достойна за най-красивото в живота, че заслужава да получава любов без да прави чудеса от храброст. Все се напъваме, а жената управлява енергията, не материята. Време е да се научим да боравим с тази енергия. Освен това на дамите им е много трудно да пуснат контрола и да се доверят.

 

  Как виждаш бъдещето на Мандала в България?

Практиката се приема много добре от жените, обогатява ги, кара ги да се осъзнаят. Убедена съм, че ще става все по-популярна. Надявам се в близките месеци с първите сертифицирани преподавателки по танца у нас да направим заедно голям Мандала Фест на просторна поляна с гости от чужбина, с прекрасна музика и разкошните запалени по танца българки, облечени в дълги поли или рокли.

Мечтая за България, в която момиченцата се приемат от родителите като ценни и нежни цветя-жени, а момченцата като силни бъдещи мъже, които умеят да взимат решения. Моля се нашето поколение да отгледа такива деца. Практиката Мандала ще помогне на колективното съзнание това да се случи.

 

– Какво искаш да пожелаеш на читателите на блога?

Желая им да намират време да поспрат, да си дадат почивка от този компютъризиран свят. Няколко мига мълчание високо в планината могат да дадат повече знание и смисъл, отколкото години в забързания град.

 

За Петя Коленцова:

Ученичка съм на Натали Вита, която пък е ученичка на създателката на танца – Мая Мандала. Сертифицирана съм да преподавам редовни практики по Мандала и „Пробуждане на източника“, да предавам Рейки първо и второ ниво при мастер Малгожата Борковска от Полша. Завършила съм и курс за терапевти по „Първична терапия“ и освобождаване на травми от детството при психотерапевта Елица Великова – Пиюша. Силната си връзка със словото дължа на преподавателите ми от Филологическия факултет в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, където завърших Славянска филология.

Всеки има уникална дарба. Моята е да помагам на жените да се върнат към себе си, да си спомнят за какво са дошли тук в тези прекрасни женски тела. Да празнуват живота, като се съединят с изначалната си мъдрост, сакрално знание, радостта, сексуалността и с потока на Вселената.

Приятелки, ако Петя ви е докоснала и очаровала, както направи с мен, може да я намерите в нейната фейсбук страница: @Petya Mandala Dance

На 26 и 27 август, 2017 в Арбанаси, заповядайте на двудневен семинар с Петя:

Свободна и жизнена с Мандала, цветни есенции и нефритени яйца

Бъдете здрави!

Юлия

 

Заяви сега своето нефритено яйце - лесно и без регистрация

Получавай нашите статии за интимно и сексуално здраве безплатно на твоята поща!

Ние ценим личното ви пространство и никога няма да го нарушим.