Тренировки с яйца

 Женската енергия е божествена. Как да я балансираме?

 Женската енергия е божествена. Как да я балансираме?

Продължение на Богинята в мен. Как по-умело да владея моя личен свят?

 

В продължение от миналата статия, в която разгледахме четирите основни архетипа на женската същност, в следващите редове ще ви запознаем с няколко техники, с които можете да балансирате енергиите.

Макар в гръцката митология да има много повече от четири богини, все пак ние се спряхме на основните, които съдържат силно изразена полярност. Както знаете обаче, за да бъде личността цяла и прогресираща, е необходимо да се научите да контролирате импулсите и знанието си според ситуацията.

Не всяко събитие в живота ви изисква от вас да бъдете силни и борбени. Понякога е нужно да умеете да отпускате юздите, но до момента, в който отново е необходимо да отстоите себе си. Понякога имате нужда да бъдете нежни и гальовни, а друг път да защитите най-скъпото си. И все пак, не винаги като жени можете да бъдете щастливи, ако стоите на трона си… нужно ви е да се докоснете до въплъщението на изкусителката, за да задържите мъжа до себе си.

 

Ако усещате, че се лутате в крайности и не намирате начин да балансирате силите си, ето няколко упражнения с Йони яйце, които ще помогнат да овладеете енергията на всеки архетип. Както знаете, енергийният заряд на Йони яйце от полускъпоценен камък може да помогне изключително както на физическо, така и на емоционално ниво. Тези практики са свързани с кратки ритуали.

 

Хера

 

Ако искате да внесете стабилност в живота си, да създадете стабилна връзка, семейство, дом, тогава е нужно да се доверите на яйце от Нефрит или Аметист.

– Излезте сред природата и по възможност поне за кратко ходете боса, съберете камъчета различни по големина най-малко 10 на брой. Приберете се и ги наредете в кръг на мястото, което сте отделили за своите упражнения с Йони яйце. Седнете в кръга и започнете своята практика, като си повтаряте, че това е вашето място – вашият дом, изпълнен с любов и споделеност. Обърнете внимание на усещанията си, извикайте чувство на уют и сигурност.

 

Афродита

 

Ако искате да се свържете с архетипа на Афродита, изберете Розов кварц или Авантюрин. Тази връзка би помогнала на всяка дама, която се страхува да прояви женската си енергия и усеща хладина в отношенията с партньора си.

– Афродита е богинята на удоволствията и любовта, затова помислете кои са онези неща, които ви доставят чисто физически комфорт. Добавете към къта за упражнения цветя и благоуханни масла, които обичате, запалете ароматна свещ или пръчица. Важно е сетивата ви да изпитват наслада.

Преди упражнение хапнете парче шоколад и извикайте в себе си усещане за трепет и възбуда. Обръщайте внимание на всеки импулс на тялото си и благодарете за удоволствията, които сте способни да изпитвате. Вдишвайте и издишвайте, усещайте с всяка фибра на тялото си. Жената изначално е създадена много по-чувствителна от мъжа и тялом, и духом, затова когато впрегнете вниманието си в самонаблюдение, вие изостряте сетивата си.

 

Атина

 

За да се свържете със своята Атина – богинята, която е готова да защити и извоюва позиции, изберете Йони яйце от Ахат.

– Изберете за себе си талисман от благороден метал, който да носите винаги със себе си. Нека този талисман бъде символ на някаква сила – миниатюрен сувенир или висулка под формата на щит, меч или лък/стрела. Поставете подобни елементи или техни рисунки/снимки на мястото си за упражнения. Когато се настаните за своята практика с Йони яйце, първо си кажете „Аз имам силата и волята да се защитавам, да отстоявам и да браня принципите и желанията си сама“.

 

Персефона

 

Това е много важно свързване за дамите, които държат всичко в ръцете си и не си дават почивка от отговорности. Изберете Йони яйце от Аметист.

– За да се отпуснете, е много важно да усетите връзката на тялото си с водата. Водата е идеален пример за велика сила, която може да протече и през най-малкия процеп или да се изсипе като мощен водопад. Затова добавете миниатюрен фонтан към мястото си за упражнения или просто ги правете във ваната с вода, близка до телесната ви температура. Повтаряйте с равномерно дишане, че вие, както и водата, сте мека и обгръщаща, доверяваща се и обичана. Вие се отпускате и както водата гали тялото ви, така и вселенската енергия е около вас, за да се погрижи за съществуването.

 

Разбира се, тук сме описали само някои от свойствата на полускъпоценните минерали с цел балансиране най-ярко изразения архетип у всяка от нас. Разнообразието от минерали е голямо, а приложението им – доста по-широко.

За почти всеки тип физическо или емоционално неразположение има подходящо Йони яйце, което с редовни медитативни практики ще допринесе за баланса у самите вас, а от там и в отношенията ви с околните. Пожелаваме ви ползотворни мигове с вашите Йони яйца. И нека бъдем благодарни към Майката природа за това, че е сътворила в наша помощ тези прекрасни същества – минералите.

 

 

Автор: Моника Господинова

Заяви сега своето нефритено яйце - лесно и без регистрация

Получавай нашите статии за интимно и сексуално здраве безплатно на твоята поща!

Ние ценим личното ви пространство и никога няма да го нарушим.